Cum se vor desfășura concursurile TCO

După cum v-am informat anterior, deși ne aflăm în plină expansiune a epocii digitalizării, din cauza birocrației existente la nivel instituțional mai multe dosare ale candidaților care au dorit să susțină examenul de trecere în corpul ofițerilor au fost invalidate ca urmare a depunerii unei documentații incomplete.

De reținut este faptul că de această dată documentele solicitate pentru înscriere au fost transmise prin e-mail din cauza măsurilor impuse pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus, colegii noștri nefiind informați cu privire la lipsa unor acte necesare, fiind informați la final, după susținerea probelor de evaluare psihologică, despre invalidarea dosarelor depuse.

După ce am sesizat conducerii Poliției Române problemele întâmpinate de către polițiștii din teritoriu s-a procedat la reanalizarea unui număr de 700 de situații, o parte dintre acestea fiind remediate. Iar astăzi, în cadrul ședinței organizate la sediul IGPR  în sistem videoconferință au fost stabilite regulile de desfășurare efectivă a probei scrise, așa cum rezultă din adresa cu nr. 223647 /21.01.2020  a Direcției Management Resurse Umane, pe care o puteți consulta mai jos.

Elementul de noutate, în comparație cu anii precedenți, este reprezentat de faptul că membri comisiilor și subcomisiilor de concurs care vor participa la proba scrisă din data de 23.01.2021 vor desfășura activitatea în uniforma de serviciu, iar în sălile de examen nu mai este permisă utilizarea telefoanelor mobile, fiind acceptată doar folosirea stațiilor de emisie-recepție ce vor fi setate pe un canal ce va fi înregistrat.

În ziua de desfășurare a concursurilor, Sindicatul EUROPOL va avea desemnați observatori care vor participa la activitatea de multiplicare a subiectelor de concurs, precum și la supravegherea modului în care se va derula proba scrisă, toate aceste activități urmând a fi înregistrate audio-video, astfel încât să fie asigurată o transparență deplină.

Pe această cale le urăm succes tuturor candidaților și îi rugăm să ne sesizeze orice neregulă care ar putea apărea pe parcursul desfășurării probelor scrise.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum se vor desfășura concursurile TCO

Distribuie

Un răspuns

  1. In data de 21.01 a.c. unele comisii si au batut joc de candidatii care, din neatentia lor ce i drept, dar fara a incalca vreo prev a vreunui act normativ, au uitat sa trimită in atasament la mail ul de inscriere vreo pag. a vreunui doc. Desi a existat timpul fizic necesar de la inscriere, respectiv 28.12. 2020 pana la validare dosare 20.01.2021, membrii de comisii, in majoritate “polițiști operativi” de resurse umane, cu 6 luni/an grupă specială, nu au verificat actele si nu au anuntat candidatii daca a existat vreo neregulă, vreun document lipsă, etc., mai mult i-au programat si lasat sa participe la examinarea psihologică iar aceștia, candidații, au trăit cu falsa impresie că totul e in regulă si bineînțeles si au ocupat timpul, sacrificandu și viața personală, familia, timpul liber, cu studiul ptr proba scrisă!
    Spre exemplu o comisie din cadrul ipj BR i-a mentinut unui candidat decizia de invalidare desi candidatul la contestatie a adaugat si singura pag lipsă. Cei din cadrul IPJ BR- RU au preferat sa dea candidatului un raspuns de 3 (trei) pagini in loc sa-si foloseasca timpul ca să anexeze la vreo 15 dosare invalidate, documentele lipsă, invocand prevederi din regulamentul de examen dar fără a invoca prevederile vreunui act normativ, O mai 140/2016, altul.
    Mai mult unii lideri sindicali au dat speranțe candidaților si iau incurajat sa depuna contestații in urma sedintei de la IGPR din data de 20.01. a.c.
    In concluzie IGPR a uri… cu boltă din nou pe sindicate si pe CNP!
    Trăim din ce in ce mai mult cu impresia că avem instituții demne de o țară bananiera si suntem departe tare de civilizație!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută