O nouă rundă de negocieri la MAI pentru personalul contractual

Astăzi, 24.08.2023 a avut loc o noua runda de negocieri în vederea semnării unui nou Contract Colectiv de Muncă aplicabil personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne.

În cadrul acestei întâlniri, s-au adus în discuție câteva propuneri din partea organizațiilor sindicale participante, după cum urmează:

1. Propunerea SNPPC a vizat acordarea unei zile libere cu recuperare cu ocazia zilei de naștere a fiecărui angajat.
2. Federația Alexandru Ioan Cuza a propus acordarea unei zile libere cu recuperare în cadrul sărbătorii Zilei Armatei.
3. Federația Smartlex a introdus în discuție posibilitatea acordării unui concediu de absență de maxim 10 zile pe an, cu recuperare, pentru evenimente medicale neprevăzute, inclusiv pentru îngrijirea unui membru de familie aflat în dificultate.

În ceea ce ne privește, deciși fiind, să obținem cât mai multe drepturi pentru această categorie de personal, neglijată de MAI pentru atâta timp, reprezentanții Sindicatului EUROPOL au susținut ideea acordării unei zile libere fără recuperare cu ocazia zilei de naștere a angajatului și o zi liberă fără recuperare în contul zilei armei, pentru ca acestea să poată fi cu adevărat considerate zile libere, de odihnă și refacere a capacității de muncă.

De asemenea, am inițiat o dezbatere importantă privind modificările necesare ale vechiului Contract Colectiv de Muncă. Am propus peste 50 de modificări substanțiale, care vizează:

• Decontarea ochelarilor de vedere pentru a asigura sănătatea vizuală a personalului care petrece mult timp în fața ecranelor.
• Asigurarea unui tratament egal pentru personalul contractual și funcționarii publici cu statut special în ceea ce privește condițiile de muncă și sarcinile atribuite.
• Acordarea de zile libere pentru femeile angajate care urmează proceduri de fertilizare „in vitro”.
• Înființarea de comisii pentru monitorizarea planului anual de pregătire profesională.
• Implementarea unor măsuri de transparență, eficientizare și corectare a inechităților între personalul contractual și funcționarii publici cu statut special.
• tratament egal al personalului contractual cu al funcționarilor publici cu statut special prin încadrarea în aceleași condiții de muncă atunci când execută aceleași sarcini

Ca urmare a numărului mare de propuneri, depuse de organizația noastră, punctual pe articole, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au cerut o perioadă în care să poată analiza toate propunerile făcute de noi. În acest context, negocierea se va relua în data de 29 august la sediul MAI.

Apreciem implicarea tuturor colegilor și vă încurajam să continuați sa ne trimiteți propuneri pentru a realiza demersuri în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă în MAI. Vom continua să vă informăm cu privire la evoluțiile procedurii de negociere pentru semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol.

 

Sindicatul EUROPOL: O nouă rundă de negocieri la MAI pentru personalul contractual

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.