După cum v-am informat anterior, ego-ul secretarului de stat Bogdan Despescu se pare că a fost rănit de faptul că anul trecut, la programul de masterat din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, au fost admiși 69 de agenți de poliție din totalul de 75 de locuri scoase la concurs.
Și cum domnia sa precizează ori de câte ori are ocazia că nu are o „atitudine de plutonier ci de ofițer de poliție”, căci putem presupune că acesta este respectul de care dă dovadă față de angajații instituției ce fac parte din corpul profesional al agenților de poliție/subofițerilor de poliție, a tras sforile astfel încât în cursul acestui an sesiunea de admitere la programul de masterat din cadrul Academiei de Poliție și concursurile TCO să fie desfășurate exact în aceeași zi, astfel încât „plutonierii” să nu mai îndrăznească să participe la programul de masterat destinat inițial clientelei politice.
Mai mult, de parcă nu e suficient că au fost scoase în vederea ocupării doar posturi de ofițeri pe specialități tehnice și doar câteva pe alte linii de muncă, zeci de colegi ne-au scris despre bătaia de joc la care sunt supuși pe parcursul etapelor concursurilor TCO.
Deși conform calendarului orientativ al acestor concursuri proba de evaluare psihologică se desfășoară în perioada 25 august până în 4 septembrie anul curent, foarte mulți dintre colegii noștri care își doresc o evoluție în cariera profesională sunt puși în postura de a nu putea obține avizul de apt psihologic din cauza heirupismului generat de modalitatea de planificare a acestei evaluări la nivelul Centrului de Psihosociologie aflat în directa coordonare a conducerii Ministerului Afacerilor Interne.
Agenții de poliție care s-au înscris la concursul de TCO, au fost anunțați astăzi că vor fi nevoiți să se prezinte mâine la București pentru a susține proba de evaluare psihologică, cu mai puțin de 16-20 ore înainte. Practic, agenți de poliție din zona de Nord a țării, au de condus 6-10 ore pentru a putea ajunge de pe o zi pe alta la această evaluare psihologică, în condițiile în care o astfel de testare nu se poate realiza în cazul în care candidatul prezintă stare de oboseală fizică sau psihică.
Mai mult decât atât, foarte mulți dintre agenți sunt planificați în serviciu, neavând posibilitatea nici măcar a unui schimb de tură cu vreun coleg.
Nu putem să nu constatăm ipocrizia generată de la cel mai înalt nivel al MAI-ului cu privire la modalitatea inumană de organizare a acestor concursuri, deși avem un deficit de personal uriaș, ne batem joc de agenții de poliție înscriși, punându-i în situația ori de a renunța, ori de a nu avea capacitatea psiho-fizică de a trece de proba psihologică din cauza oboselii acumulate în urma deplasării la București.
În loc să fie organizate mai multe centre de testare în principalele orașe din țară, unde se puteau deplasa pe rând psihologii, conducerea MAI a girat ca sute de agenți de poliție să vină la București de pe o zi pe alta.
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului Europol
Un răspuns
Avem un Student, viiitor ofiter,in practica, a “luat” 9.60 la sport si restul la probele fizice, Sa speram ca e un om cu principii …0