3 tineri au murit la Alba Iulia pentru că nu există poliție noaptea

Astăzi vrem să atragem atenția asupra unei probleme grave care afectează siguranța noastră pe drumurile județene în timpul nopții, pentru că Serviciul Rutier Alba nu are planificat niciun echipaj de poliție în serviciu pe timp de noapte. Prin rotație planifică un singur polițist, care, pentru a-și putea exercita sarcinile de serviciu în siguranță și în conformitate cu reglementările interne, se cuplează cu un alt polițist din cadrul Poliției municipiului Alba Iulia, activând pe raza întregului municipiu.

Această lacună ne pune într-o situație vulnerabilă și facilitează o multitudine de riscuri inacceptabile atunci când circulăm pe șosele.
De ce este această situație alarmantă? Lipsa polițiștilor rutieri în timpul nopții înseamnă că nu există o prezență activă și vizibilă pentru a se asigura că normele rutiere sunt respectate.

Aceasta lasă loc pericolelor iminente la care orice cetățean al României este supus, cum ar fi:

1. Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor: Fără controale și prezența poliției, șoferii pot fi tentați să conducă în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise, crescând astfel riscul producerii accidentelor grave.

2. Viteza excesivă: Fără temerile unei sancționări imediate, unii conducători auto ar putea să încalce limitele de viteză, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic, nu de puține ori fiind comise accidente grave, cu victime omenești cât și cu daune materiale însemnate, cauzate de viteza excesivă.

3. Accidente fără vinovați identificați: În cazul unor accidente rutiere, absența poliției în timpul nopții poate conduce la dificultăți în ceea ce privește identificarea șoferilor vinovați, stabilirea responsabilității cât și stabilirea stării psiho-fizice a șoferului din momentul producerii evenimentului.

4. Trafic ilegal sau suspicios: Furturile sau alte activități ilegale pot avea loc pe drumurile noastre, fără o prezență polițienească pentru a descuraja astfel de acțiuni. Absența polițiștilor rutieri în timpul nopții oferă infractorilor o oportunitate pentru a comite fapte ilegale, să mute bunuri provenite din infracțiuni, să transfere dintr-un loc în altul bunuri de contrabandă, sau să transporte diferite mărfuri sau materiale fără să îndeplinească cerințele legale.

Drumurile noastre ar trebui să fie spații sigure pentru toți participanții la trafic, indiferent de momentul zilei sau al nopții. Lipsa de prezență a polițiștilor rutieri pe timpul nopții lasă un gol imens în asigurarea ordinii și siguranței pe șoselele noastre.

Și nu este un caz singular, încă există județe unde polițiștii care ies din schimbul 2 asigură din timpul liber evenimentele petrecute în intervalul orar 22:00-06:00 aspect care generează creșterea timpilor de intervenție în detrimentul siguranței cetățenilor, iar în alte județe regăsim situația în care avem doar 1 polițist planificat în serviciu, o astfel de planificare având același impact devastator în ceea ce privește siguranța pe drumurile publice.

Așa cum am mai spus în trecut, dacă poliția nu va controla strada, aceasta va fi ocupată și controlată de infractori!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: 3 tineri au murit la Alba Iulia pentru că nu există poliție noaptea

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută