Numire politică la conducerea IPJ Satu Mare

Cu toate că declarațiile ministrului Bode din ultima perioada au denunțat șefii din poliție care sunt în „cârdășia cu puterea politică locală”, constatăm că în realitate se continuă practica bolnăvicioasă prin care oameni apropiați mediului politic sunt „împuterniciți” pe funcții de conducere fără a exista niciun criteriu de competență la bază.

Ultimul caz este cel de la IPJ Satu Mare, unde a fost „împuternicit”, pe baza influențelor politice, pe funcția de prim-adjunct al inspectorului șef, cms. șef Butnaru Claudiu, fără ca acesta să fi avut în cariera sa un post de conducere ocupat prin concurs. Cu alte cuvinte, acest personaj coordonează activitatea tuturor structurilor de poliție judiciară fără ca instituția să-i fi evaluat vreodată competențele și cunoștințele în acest domeniu.

Singurul moment în care cms. șef Butnaru a încercat vreodată să ocupe pe propriile forțe un post de conducere a fost în anul 2017 când a participat la concursul de șef al Biroului de Investigații Criminale, unde nu a reușit să obțină notă de trecere, ci doar un penibil 5. Dar nici acest semnal nu a contat pentru conducerea IGPR, pentru că știți cum se spune „dacă e ordin, cu plăcere…”, că doar domnul Bode a recunoscut oficial „cârdășia”.

Ca istoric profesional, cms. șef Butnaru a făcut ravagii pe la toate structurile pe la care s-a perindat. Inițial a fost „desemnat” șef la Serviciul de Acțiuni Speciale pentru câteva luni, de unde a reușit să plece înainte să reacționeze colectivul referitor la modul deficitar în care a gestionat structura.Ulterior s-a refugiat ca polițist pe o funcție de execuție, de unde a reușit să prindă o nouă „desemnare” ca șef al Biroul de Investigații Criminale. De pe această poziție s-a și înscris la concurs însă a eșuat lamentabil, nefiind în stare să obțină nici măcar notă de trecere.

A plecat din cadrul IPJ Satu Mare ca ofițer de execuție la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate unde și-a lins rănile orgoliului și s-a repliat. În toată această perioadă, ofițerul s-a afișat în mod ostentativ cu un deputat de culoare galbenă, pe care îl invoca de 3 ori pe zi, doar, doar să se afle că are spate. Astfel, în luna august 2021 a prins o altă funcție de conducere, evident tot ca „împuternicit”, la noua structură înființată, Biroul de pregătire profesională. Cu toate că aici avea timp să se pregătească profesional pentru a nu se mai face de rușine cu note de 5, ofițerul alege calea scurtă, deja bătătorită prin relațiile strânse cu persoane din zona politică și dintre toți ofițerii cu experiență din cadrul IPJ Satu Mare, care cel puțin au reușit în cariera lor să treacă de un concurs, cms. șef Butnaru este „ales” să fie adjunctul inspectorului șef având în coordonare structurile de poliție judiciară.

Ne întrebăm cum îi va coordona cms. șef Butnaru pe toți acei polițiști judiciariști care știu că acesta a luat nota 5 la concursul de șef de Birou Investigații Criminale, adică cea mai mică funcție de conducere din cadrul poliției judiciare. Sau, ce încredere mai pot avea în el colegii de la judiciar cărora le-a încălcat drepturile prevăzute de lege, când a fost în trecut împuternicit șef, în sensul că a refuzat să le acorde norma 12B pentru munca în schimburi fiind nevoiți ca organizație să dăm în judecată instituția și să o obținem plata prin hotărâre a instanței.

Mesajul actualei conduceri a MAI e clar! Ai norocul să cunoști oameni politici sau chiar să le fii slugă?! Felicitări, ai cele mai mari șanse să fii „împuternicit” șef!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

 

 

 

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Numire politică la conducerea IPJ Satu Mare

Distribuie

2 răspunsuri

  1. O repet a mia oară: Concursurile in MAI ptr functiile de conducere sunt niste simulacre, sub denumirea de “INTERVIU STRUCTURAT PE SUBIECTE PROFESIONALE”, asa cum prevede O MAI 140/2016 priv managementul resurselor umane în MAI, iar “managerii” sunt “unși” de cine trebuie!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută