Sporul pentru lucrări de excepție și misiuni speciale a fost retras

Cu toate că majorarea salarială de până la 50% din salariul de funcție/de bază ar fi trebuit să reprezinte o recompensă a rezultatelor profesionale obținute de către polițiștii cu adevărat merituoși, în urma sesizărilor primite din teritoriu am constatat că la unele unități de poliție din țară celebrul ”Oscar” a devenit un abonament pentru șefii docili care nu știu altceva decât să contabilizeze activitățile desfășurate de subalternii lor.

O astfel de situație a fost identificată de organizația noastră inclusiv la Secția Regională de Poliție Transporturi București, unde unii dintre șefi deveniseră abonații de serviciu ai sporului pentru lucrări de excepție și misiuni speciale. Astfel, în urma demersului nostru prin care am semnalat modul discreționar în care a fost acordată această majorare salarială unor ofițeri cu funcții de conducere în cadrul Serviciului Transporturi Feroviare Prahova și respectiv Serviciului Poliție Transporturi Henri Coandă, conducerea SRPT București a procedat la reanalizarea modalității în care au fost întocmite notele de fundamentare.

Cel mai probabil, șefii celor doi ofițeri în cauză au pus în balanță integritatea morală și profesională a celor doi șefi de servicii raportând-o la contribuția faptică pe care aceștia ar fi trebuit să o aibă în atingerea indicatorilor statistici, concluzionând că doar șeful Serviciului Transporturi Henri Coandă nu se încadrează în criteriile prevăzute de Anexa nr. 1 pct. 22.3.2 din OMAI nr. S/7/2018 și au decis ca acesta să nu mai beneficieze de sporul de lucrări de excepție în procent de 50%.

Acest moment ar trebui să fie unul de reflecție pentru ofițerul în cauză, să efectueze o analiză cât mai obiectivă a propriilor rezultate comparativ cu activitatea desfășurată de către subordonații săi care în aceste zile au instrumentat un dosar penal soldat cu reținerea mai multor persoane care aveau ca principal mod de a-și ”câștiga existența” furtul din buzunarele și bagajele călătorilor care tranzitau Aeroportul Internațional Henri Coandă. Mai mult decât atât, asupra uneia dintre persoane a fost găsită inclusiv o cantitate de hașiș, ce a fost ridicată și trimisă la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate în vederea expertizării.

Iar în finalul momentului de reflecție, poate șeful Serviciului Transporturi Henri Coandă va binevoi să întocmească notele de analiză și va propune acordarea sporului de studii superioare subordonaților săi, absolvenți ai facultăților de sociologie, informatică, psihologie sau limbi străine, care prin munca pe care o desfășoară zilnic îl ajută să-și mențină funcția de ”contabil” al rezultatelor obținute de către aceștia, astfel încât să fie lăudat de șefi și nu în ultimul rând să fie nominalizat la premiul ”Oscar” în cadrul ședințelor de la nivelul SRPT București.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Sporul pentru lucrări de excepție și misiuni speciale a fost retras

Distribuie

Un răspuns

  1. Din păcate, nu veți reuși nimic dacă se lucrează cu jumătăți de măsură.
    Vreți o instituție curata, tăiați Raul de la radacina. Ascultați “talpa” că are multe de reprosat
    Terminați cu împuternicirile astea de “doi bani” , puneți oameni competenți în funcțiile de comanda, ștergeți tot cu buretele și da-ți drumul la treaba.
    Daca toate aceste lucruri simple și de bun simt vor fi înfăptuite veți putea redresa imaginea acestei unități de poliție.
    Succes

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută