Nu vă mai expuneți din cauza incompetenței! Dispoziție MAI!

După ce am prezentat mai multe exemple de la diferite unități, atât de poliție, poliția de frontieră cât și de  imigrări sau alte arme, cu privire la lipsa oricăror măsuri de diminuarea a riscului de transmitere a coronavirusului la colegii care sunt planificați în serviciu, avem prima dispoziție de la nivelul MAI cu privire la acțiunile pe care trebuie să le implementeze șefii structurilor.

Este primul document care stabilește obligații minimale pe care șefii structurilor trebuie să le implementeze, atât pentru siguranța personalului din subordine, cât și pentru siguranța cetățenilor. Cu toate acestea, nu putem să nu constatăm că cel puțin activitățile de dezinfectare a autospecialelor, a spațiilor de lucru sau a mijloacelor din dotare (cătușe, etiloteste, armament etc) NU s-au realizat în niciun inspectorat de poliție sau poliție de frontieră.

Pe această cale, atragem din nou atenția colegilor asupra riscurilor la care se vor expune dacă vor accepta să intre în serviciu fără a pretinde/cere șefilor ierarhici echipamente de protecție. Prima obligație de a evita expunerea la risc revine polițistului, iar de cele mai multe ori, scuza șefilor este că „nu au cerut echipamente”.

Reținem astfel din cuprinsul acestei dispoziții următoarele aspecte deosebit de importante pentru polițiștii din prima linie, care sunt obligații în sarcina șefilor:

  • să asigure măsuri de dezinfectare a aparatelor/instrumentarului/echipamentelor cu care intră în contact publicul;
  • evitarea aglomerărilor de persoane în spațiile destinate programului cu publicul;
  • limitarea/reducerea întâlnirilor/reuniunilor instituționale (ședinte de lucru, ședințe de pregătire etc);
  • asigurarea materialelor destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini);
  • dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese conferințe, birouri, autospecialelor etc)
  • plasarea de recipiente cu dezinfectanți la intrarea în toate sediile structurilor MAI pentru utilizarea lor de către toate persoanele (polițiști/cetățeni) care intră în incinta sediilor de poliție;

În continuare, reprezentanții organizației noastre sunt disponibili pentru a colecta date/informații cu privire la situațiile în care nu sunt asigurate condițiile minimale de protecție pentru polițiști și chiar vă încurajăm să ne sesizați în acest sens prin intermediul tuturor canalelor.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Nu vă mai expuneți din cauza incompetenței! Dispoziție MAI!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută