Libere pentru polițiști pentru supravegherea copiilor

În Monitorul Oficial al României nr. 209 din 14.03.2020, a fost publicată Legea privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Conform actului normativ, e obligatoriu îndeplinirea a două condiții de către părinți:

 •  au copii cu vârsta de până la 12 ani înscriși la o unitate de învățământ sau copii cu dizabilități cu vârsta de până la 18 ani;
 •  locul de muncă ocupat nu permite munca de la domiciliu sau telemunca;

Zilele libere se acordă la cererea  unuia dintre părinți, se depune la angajator și va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere din partea celuilalt părinte din care să rezulte că nu a depus la locul de muncă o astfel de cerere pentru  acordarea de zile libere.  În acest sens, punem la dispoziția colegilor interesați, un tipizat ce poate fi adaptat fiecărei unități în parte: (VEZI AICI raport + declarație propria răspundere)

Indemnizația pentru aceste zile libere este în cuantum de 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de  corespondentul  pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut. Numărul de zile libere acordat se stabilește de Guvern prin hotărâre care va fi emisă în maxim 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Libere pentru polițiști pentru supravegherea copiilor

Distribuie

4 răspunsuri

 1. Parerea mea: copilul este trimis (dus?) la scoala pentru a fi educat nu pentru ca nu are cine sta cu el acasa!
  Ai copii? Atunci angajeaza-ti bona care sa stea cu ei!
  Oamenii responsabili, inainte de a “face” alti oameni, se gandesc dinainte daca isi permit sa ii intretina, daca pot sa le asigure un viitor, etc, si apoi trec la “treaba”!
  Scoala este pentru educatie! Nu dadaca! Atat!

  1. Dl Daneel, sunteți din alt film. Legea este data tocmai pentru acei părinți care nu au variante, bone, bunici, mătuși. Oamenii responsabili, cu siguranță, nu vor abuza de aceste prevederi, pentru ca venitul va fi mai mic… Sunt cazuri și cazuri… Dar dacă dvs nu aveți problema asta, nu înseamnă că nu există.

  2. Daneele cauta dumneata o bona la vremea asta cand sunt cateva sute de mii de copii care ar avea nevoie. Si asumati tu riscul unei imbolnaviri al copiilor.. Vorbesti de parca ar fi asa simplu sa gasesti pe cineva in care sa ai incredere sa iti lasi copilul si casa.. Mai bine te abtineai de la comentarii de 2 lei

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută