Ne-am încălzit astăzi cu protestul în fața MAI. Urmează partidele

După cum prea bine cunoașteți, Sindicatul Europol a stabilit un calendar al protestelor având în vedere că ne-am săturat să mai fim bătaia de joc a Guvernului și ca urmare a faptului că nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, deși am fost expuși de la începutul pandemiei în prima linie în lupta contra Covidului, în timp ce pentru alte categorii bugetare legea salarizării deja se aplică în integralitate.

După protestele organizate în fața Prefecturilor din județele Maramureș, Gorj, Mureș, Cluj, Timiș, Vaslui, Bacău, Vâlcea, Mehedinți, Giurgiu, Botoșani, Alba și Satu Mare, unde ne-am expus revendicările referitoare la aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 01 ianuarie 2022, precum și la indexarea pensiilor militare cu indicele inflației, ministrul Lucian Bode a anunțat în cursul zilei de ieri că polițiștilor li se va aplica tranșa de 1/4 din Legea  salarizării.

Astăzi, am primit însă dovada că aspectele transmise de ministrul afacerilor interne Lucian Bode au reprezentat o demagogie pură, atât domnia sa cât și Guvernul României neputând să își țină o promisiune de pe o zi pe alta, în această dimineață apărând proiectul de OUG cu privire la măsurile fiscal-bugetare în 2022 din care rezultă fără echivoc faptul că și-au propus ca salariile polițiștilor să rămână înghețate pentru al doilea an consecutiv, în ciuda faptului că anul trecut au precizat că ordonanța “austerității” va fi aplicată doar în 2021.

Și cum simpla promisiune politică nu a reprezentat o garanție a respectării drepturilor polițiștilor, Sindicatul EUROPOL a protestat astăzi în fața Ministerului Afacerilor Interne, ocazie cu care i-am adus la cunoștință încă o dată lui Lucian Bode revendicările noastre și că nu mai suntem dispuși să suferim o nouă amânare a respectării drepturilor salariale și că vom continua cu formele de protest până la blocarea activității la fel cum au făcut grefierii și magistrații, în cazul în care legea salarizării nu ne va fi aplicată asemenea celorlalte categorii de bugetari.

I-am transmis ministrului Bode și că vom răspunde la sfidare cu un miting și mai mare, sens în care, mâine, 17 decembrie,  vom fi și mai vizibili în fața sediilor partidelor politice care au votat în 2017  legea salarizării. Astfel, vă așteptăm în număr cât mai mare, atât membri ai societății civile cât și polițiști sindicalizați sau nesindicalizați, să vă alăturați protestelor noastre începând cu ora 10:00 la sediul Partidului Social Democrat (PSD), de unde ne vom deplasa ulterior la sediul Partidului Național Liberal (PNL) și ulterior la sediul UDMR.

Totodată, vă facem cunoscut că mâine va avea loc ședința de Guvern cu privire la adoptarea OUG ce conține măsurile fiscal-bugetare pentru anul 2022, fiind ultima noastră șansă de a determina aplicarea Legii salarizării 153/2017.

Sindicatul EUROPOL: Ne-am încălzit astăzi cu protestul în fața MAI. Urmează partidele