Proteste la sediile partidelor și Guvern. Există o șansă pentru aplicarea legii

Am încheiat săptămâna de proteste fizice în fața Guvernului României. Astfel, de la ora 10:00, am început protestul la sediul Partidului Social Democrat (PSD) unde o delegație a Sindicatului EUROPOL și a Sindicatului Polițiștilor de Penitenciare – SNPP a fost invitată la discuții cu Marcel Ciolacu, președintele partidului.

După prezentarea situației parcurse de la momentul intrării în vigoare a Legii 153/2017, a plafonărilor și înghețărilor drepturilor salariale, am transmis mesajul polițiștilor din stradă, respectiv faptul că aceștia nu mai sunt dispuși să fie sacrificații de serviciu când vine vorba despre bugetul Statului. Președintele Marcel Ciolacu a precizat că revendicările sunt legitime și va avea o discuție cu Nicolae Ciucă, prim-ministru și Lucian Bode, ministrul de interne, în vederea aplicării ultimelor două tranșe din Legea salarizării 153/2017. Rezultatul acestei promisiuni îl vom vedea luni sau marți, când OUG-ul cu măsurile fiscal-bugetar pentru 2022 va ajunge în Parlament.

A doua oprire a fost la sediul Partidului Național Liberal (PNL), unde pe tot parcursul manifestărilor nu am primit niciun fel de reacție, nici măcar din partea portarului care păzea strașnic intrarea. Atitudinea lor a fost consecventă în condițiile în care, încă de la preluarea mandatului de premier de către Florin Câțu, a fost desființat dialogul social și transparența decizională.

Grupul de protestatari s-a oprit în fața Guvernului, având în vedere că în interiorul Palatului Victoria erau ultimele discuții pe proiectul de OUG și se realizau intervențiile finale. Scandările au fost însoțite de tradiționalele fumigene pe care le-am lansat pentru vizibilitate. A treia etapă de proteste continuă și va culmina cu 1 ianuarie 2022, când polițiștii vor refuza orele suplimentare și activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem în fișa postului.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Proteste la sediile partidelor și Guvern. Există o șansă pentru aplicarea legii

Distribuie

Un răspuns

  1. Nu exista nicio șansă…ati văzut ce a declarat ministrul finanțelor… polițiștii în vara la rectificarea bugetara…. posibil deci…și cum rectificarea bugetara nu va fi în vara….va fi în sept, Oct, noiembrie…și cum posibil sa…. nu vom vedea nimic….

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută