Modificări asupra legislației pensiilor

La data de 06 iunie 2018 Comisia pentru muncă şi protecţie socială de la Camera Deputaţilor a adoptat Raportul de Înlocuire nr.4c-7/8 asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

În ceea ce priveşte viitorii pensionari din sistemul de apărare şi ordine publică, observăm că acest raport nu aduce modificări importante formei iniţiale a OUG 59/2017, ci  doar clarifică unele formulări din textul iniţial. 

Singura modificare de luat în seamă îi priveşte pe cei care au depus cererile de pensionare anterior datei de 15.09.2017 şi nu au fost soluţionate până la această dată, pentru care acestea se soluţionează conform normelor legale existente la data înregistrării cererii şi nu de la data deschiderii drepturilor de pensie şi asigurări sociale, cum preciza forma iniţială a OUG 59/2017.

Aşadar punctul.3, care a adus modificări art.60 din Legea nr.223/2015 va rămâne nemodificat (“Art.60. – La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/ salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.”)

CITESTE AICI RAPORTUL DE INLOCUIRE

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Modificări asupra legislației pensiilor

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Dar salariile care sunt la jumătatea unui șofer de pe ambulanță iar la polițiștii care chiar muncesc sunt egale cu ale secretarilor care mai nou au si guvernamental !

  2. Intrebari:
    1. Media soldelor/salariilor lunare nete – oare acestora nu li s-a aplicat deja retinerea impozitului si a tuturor celorlalte retineri prev. de lege, ca ulterior la stabilirea pensiei sa i se aplice iar impozit cat si alte retineri prev. de lege, fapt ce duce la dubla impozitare ;
    2. Tuturor categoriilor socio-profesionale ( cu exceptia sistemului de apărare şi ordine publică) li se calculeaza drepturile de pensie la nivelul veniturilor brute obtinute, fapt ce duce clar la discriminarea celor care sunt angajati in acest sistem fata de ceilalti angajati bugetari;
    3. Ce fac concret toate aceste sindicate ( voi si celelalte sindicate reunite) pentru membri de sindicat , in vederea respectari prevederilor legii 223/2015 asa cum a fost votata in parlament ca lege organica si nu cum a fost modificata ilegal prin OUG 59/2017

  3. – Buna ziua!…. La vremea adoptarii Lg. 223/2010, s-a spuns de initiatorul legii (dl.Oprea ) ca aceasta reprezinta o forma reparatorie ptr. sistemul militar, supuns vicisitudinilor, restrictiilor, limitarii unor drepturi civile. De ce se permite discriminarea acestei categorii de salariati in comparatie cu alte categorii – civile. Solicit luarea tuturor masurilor legale, inclusiv proteste, cu implicare la nivel de tara a tuturor asociatiilor, sindicate, etc. pentru a ne apara drepturile. Militari si fosti militari!…. luati atitudine!… ca o viata avem si o onoare!….

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută