Medicii veterinari ar putea deveni polițiști

Așa cum v-am informat într-un comunicat anterior, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost organizată o dezbatere publică, la solicitarea organizației noastre, tocmai pentru a da posibilitatea  mai multor reprezentanți ai asociațiilor pentru protecția animalelor, medici veterinari dar și voluntari care sunt implicați zi de zi pentru salvarea animalelor să își exprime observațiile cu privire la forma OUG-ului pe care ministerul a dorit să-l promoveze, dată fiind complexitatea domeniului.

După ce reprezentanții organizației noastre, precum și specialiștii în domeniul privind protecția animalelor au formulat propuneri și au depus observații asupra formei actului normativ prezentat de către  MAI, astăzi avem de-a face cu proiectul final al Ordonanței de urgență ce urmează a fi publicat în Monitorul Oficial al României, conform declarațiilor de presă ale ministrului Vela.

Deși atât organizația noastră cât și reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor s-au opus vehement angajărilor prin transfer ale personalului ANSVSA în cadrul structurilor Poliției Române, tocmai din cauza “profesionalismului” cu care au protejat animalele mai bine de 15 ani, MAI-ul a optat pentru menținerea trendului conform căruia instituția trebuie completată și reformată prin angajarea altor categorii de personal.

Și dacă până acum,  ministerul a angajat ca polițiști tot felul de dansatori, bucătari, boxeri, trompetiști,  la acest moment este rândul medicilor veterinari, care pot deveni polițiști, în baza unui simplu transfer între instituții, fără examen, conducerea ministerului dovedind încă o dată că nu pune accent pe calitatea profesională a specialiștilor pe care dorește să-i angajeze.

Astfel, conform declarațiilor de presă ale ministrului Vela, “Poliția Animalelor” va fi încadrată cu 488 de funcții de polițist cărora li se vor adăuga încă 88 de funcții de medici veterinari, urmând a fi create astfel de structuri în toate județele țării.

Iar dacă ar fi să ne raportăm la importanța acestei noi structuri, deși în prezent polițiștii au atribuții în domeniul protecției animalelor, nu putem să nu luăm în calcul deficitul de personal existent la nivel național în cadrul Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate, unde pe o linie extrem de sensibilă, precum traficul de persoane, își desfășoară activitatea doar 150 de polițiști.

 

Iar în cazul în care vă întrebați ce reprezintă poza de mai sus, vă spunem noi că așa arată unul din padocurile în care sunt adăpostiți câinii de serviciu ai MAI, în timp ce tot noi, de dragul imaginii publice, susținem cu ipocrizie că suntem preocupați de protecția animalelor.

Așteptăm ca ministrul Vela să dovedească în scurt timp că polițiștii se înșeală, crezând că domnia sa este preocupată doar de propria imagine și că folosește funcția pe care o deține doar pentru atragerea capitalului electoral.

Puteți consulta aici proiectul Ordonanței de urgență.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Medicii veterinari ar putea deveni polițiști

Distribuie

Un răspuns

  1. Este trista situația în aceasta instituție… Din păcate nu se vede la nivelul ministerului deficitul de personal în structurile operative. O sa treacă în rândul polițiștilor prin metoda ,,usa din dos,, medici veterinari, asistenți, ingineri horticultori, profesori, preoți etc… Nu se mai organizează TCO-uri? Ar fi o oportunitate pentru toți polițiștii sa se profesionalizeze și sa se ocupe funcțiile neatractive (SICE, SIC, SCCO, BAESP etc)

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută