Jos labele de pe protestul polițiștilor !!!

Conducerea MAI și a altor ministere încearcă din răsputeri să convingă liderii agreați ai sindicatelor să renunțe la proteste mimând “negocieri” pentru firimituri salariale.

Iar dacă cu ei au reușit, dovada fiind nenumăratele minute, procese verbale și alte asemenea negocieri menite să calmeze spiritele, cu polițiștii nu prea au sorți de izbândă.

Suntem la un moment zero, un moment în care s-a umplut paharul cu ultima picătură. Bătaia de joc la adresa polițiștilor este evidentă, iar creșterile de sute lei ale bugetarilor din celelalte familii ocupaționale au demonstrat că există bani…însă nu și pentru noi. Este clar că cea mai pură formă de democrație și liberă exprimare este protestul. Iar acesta va fi un protest la polițiștilor, nu ar sindicatelor al căror unic scop este capitalul de imagine și justificarea inactivității liderilor.

Simțim nevoia să venim cu aceste precizări deoarece am tot văzut în spațiul on line, o serie de afirmații din partea liderilor de sindicate care își asumă merite pe spatele dorinței polițiștilor de a se manifesta. Mai mult, unii lideri apreciază că dacă au obținut o „autorizație de protest”, pot controla cine va participa și ce va striga la protest. Libertatea de exprimare în spațiul public este consfințită de Constituția României, iar dreptul de a manifesta în fața unor autorități publice nu trebuie condiționat. În acest sens sunt și prevederile art. 3 din Legea 60/1991, unde se precizează alb pe negru că adunările publice care se desfășoară în incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public nu trebuie declarate în prealabil.

Condamnăm orice tentativă de deturnare a acestor adunări de către organizațiile sindicale și le transmitem polițiștilor că sunt liberi să participe la protestele de mâine, fără să poată fi condiționați de „organizatori” în niciun fel. Nu trebuie să confiscăm mișcarea liberă a polițiștilor care vor să își strige durerea în stradă.

Totuși, pentru că este vorba despre viitorul salarizării, în afară de HG 1/2017, trebuie să ne poziționăm față de viitorul proiect al legii salarizării prin care se vor elimina inechitățile și discriminările cel mai devreme până în 2021. Cu alte cuvinte, ministerul este conștient și admite ca discriminările salariale să fie menținute încă 4 ani de acum înainte. Ori așa ceva este inadmisibil și chiar de mâine vom lua atitudine.

Pentru toți colegii care vin din țară sau cei din București care doresc să se alăture manifestațiilor, aceștia sunt bineveniți în oricare dintre cele două zone unde vor fi concentrați polițiștii. Și pentru că Ministerului Afacerilor Interne este în aceeași clădire cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, vom lua prin învăluire cele două ministere.

Cei din minister au trecut și la “planul de rezerva” – angrenarea polițiștilor și polițiștilor de frontiera în activități de pregătire fizică, convocări , ședințe de tragere, și… toate, evident, organizate tocmai în ziua protestului. Mai mult, prin anunțurile și notele de convocare, polițiștii, inclusiv cei care sunt în timpul lor liber, sunt amenințați că dacă nu vor fi prezenți, vor fi sancționați sau evaluați „necorespunzător”.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Jos labele de pe protestul polițiștilor !!!

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Wtf? E momentul 0 . E punctul de plecare pentru a ni se respecta doar drepturile si nu pretentiile, pentru ca munca si rezultatel ! Dorim RESPECT !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută