Înregistrare audio! Polițist ultragiat fără ca autorul să fi suportat vreo consecință

Într-o seară de sâmbătă, în orașul Strehaia din județul Mehedinți, un agent de poliție primește un pont că la restaurantul din centru este ditamai paranghelia cu zeci de persoane, ocazionată de organizarea unui botez. Polițistul, singur în serviciu, din lipsă de personal, se deplasează la restaurant, ajunge în interior si toți mesenii sunt cu lecția învățată, fiecare spune că nu se cunoaște cu celălalt și că au venit individual să servească masa la restaurant.

Colegul nu reușește să identifice suficiente probe pentru a putea stabili cu certitudine că este vorba despre o petrecere privată, interzisă la acel moment, însă o parte din cei prezenți încep să părăsească localul. Apoi polițistul le pune în vedere angajaților restaurantului că dacă va putea proba suspiciunea conform căreia a fost organizată o petrecere, interzisă de contextul pandemic, îi va sancționa contravențional, după care părăsește localul în cauză.

La scurt timp, agentul de poliție iese din serviciu și îi informează pe colegii lui solictându-le să manifeste atenție cu privire la activitatea de la acel local. În drum spre casă, în jurul orei 23:00, agentul este sunat de mai multe ori pe telefonul personal de pe un număr pe care nu îl cunoștea. În momentul în care a răspuns, la celălalt capăt era patronul restaurantului la care a fost în urmă cu puțin timp pentru a efectua verificări.

Patronul, pe un ton amenințător, într-o cascadă de injurii și cu scopul evident de a-l intimida, îi spune în față că vrea să știe unde este pentru a se deplasa spre el. Polițistul refuză, apoi patronul din Strehaia se dezlănțuie la adresa lui, iar printre altele îi spune: Iți tai capul futu-ți rasa mă-tii, vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu îți tai capu’!”

Discuția continuă în același registru, patronul spunându-i polițistului că va fi „sancționat profesional ” – indiciu clar că acesta are șefi sus puși care sunt la dispoziția lui. De fapt, iritarea cea mai mare a patronului exact aceasta este, că îi are la degetul mic pe șefii din poliție iar un „prost” de agent și-a permis să-l controleze tocmai pe el.

Mai mult, la un moment dat intervine și soția patronului care vorbește despre un aspect pe care doar șefii agentului îl cunoșteau, respectiv că nu ar fi efectuat cercetarea la fața locului în cazul unui accident din trecut. Asta pentru că polițistului nu-i venise avizul de poliție judiciară și nu avea voie să efectueze această activitate. Un alt indiciu zdrobitor cu privire la faptul că șefii Poliției din Mehedinți discută aspecte operative, profesionale cu „sponsorii” lor.

Apogeul întâmplării însă doar acum vine. A doua zi dimineață, polițistul își anunță șefii cu privire la amenințările la care a fost supus, însă aceștia l-au repezit și i-ai transmis mesajul subliminal de a nu face nimic, spunându-i că „acestea sunt riscurile meseriei”. În aceeași zi, duminică, polițistul se prezintă la sediul unității de poliție pentru a intra din nou în serviciu la ora 14:00 și constată cu surprindere că este planificat să își exercite atribuțiile de serviciu exclusiv în localitățile din afara orașului Strehaia. Neoficial, modificarea s-a produs pentru că același patron mai avea pregătite niște evenimente private și nu trebuia să fie deranjat.

A treia zi, luni, agentul constată că nu este căutat de niciun șef ierarhic, cu toate că a depus acel raport amănunțit referitor la ce a constatat la restaurantul în cauză și la amenințările cu moartea la care a fost supus. Apoi se interesează dacă șefii au respectat procedura și au înregistrat dosar penal pentru infracțiunea de „ultraj” și află că nu. Pe cale de consecință, agentul de poliție depune personal plângerea la parchet, însă un apropiat îi spune că ar fi mai bine să o lase moartă, pentru că patronul restaurantului respectiv își petrece timpul mergând  la fotbal, săptămânal, atât cu șeful său de la Strehaia cât și cu șeful Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți.

După numai câteva zile, agentul este chemat la Control Intern pentru a i se comunica faptul că s-a depus o plângere penală împotriva sa de către patronul localului în cauză. Acesta susține în plângerea formulată că în toamna anului trecut, colegul nostru l-ar fi oprit și i-ar fi cerut șpagă să nu îl testeze cu etilotestul. Plângerea a fost înregistrată după ce agentul l-a reclamat pe patronul în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. Probabil că la acest moment vă întrebați și voi, ca și noi, cine l-a „sfătuit” pe patron să procedeze în această manieră. Răspunsul este, într-adevăr, greu de anticipat.

De atunci au trecut luni bune, fără ca măcar să fie efectuat vreun act de urmărire penală în plângerea formulată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”. Tânărul agent este nimeni altul decât Robert Popa. Același polițist pe care îl lăudam că a donat daunele morale pretinse unui „bombardier” din Strehaia, în cuantum de 5000 lei, care l-a amenințat după ce colegul nostru i-a reținut permisul de conducere.

https://www.facebook.com/europolromania/photos/a.1108286389268564/3600505503379961/?type=3

Cum să ne mai gândim că sistemul se va curăța de asemenea metehne, când vedem că cei tineri sunt deznădăjduiți, sunt demoralizați sau chiar hărțuiți dacă nu respectă politica de „clan” pe care unii șefi din poliție o practică la nivelul județelor. Pe ministrul Bode îl interesează porcii zburători și mai puțin potențialele fapte de corupție din sistem. Ne întrebăm în acest context, ce este mai grav, faptul că un agent de poliție a făcut o glumă cu un porc, sau că șefii unui agent au făcut non-combat în fața unui ipochimen care își permite să vorbească în acest hal la adresa unei uniforme, chiar știind că este înregistrat.

Sindicatul EUROPOL va sesiza toate structurile abilitate în acest sens și va asigura asistență juridică polițistului pentru ca faptele la care a fost supus, să nu rămână nepedepsite.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Înregistrare audio! Polițist ultragiat fără ca autorul să fi suportat vreo consecință

Distribuie

15 răspunsuri

 1. Sper ca aceste fapte sa nu ramana nepedepsite si ca veti lua măsurile necesare, pt a proteja si polițistul in cauza ,dar și a apăra cetățenii de aceste scursuri ale societății.
  O zi frumoasa si cu spor si sanatate multa .
  Alexandra.

 2. Bună dimineața! Trebuie să aveți curaj și să mergeți mai departe! Îmi este milă de tinerii din țara asta care doresc să schimbe mentalitatea, să elimine vechile obiceiuri dar nu reușesc din cauza mamutilor care sunt puși politic pe funcții! Auci este buba de fapt… Oamenii politici care răspund la comenzile interlopilor!
  Un sfat pentru cei tineri: atenție la maniera de a purta un dialog și mai mult respect pentru uniforma pe care o îmbrăcați!
  Cu respect și considerație, Mihaela

 3. Șefii procedează asa, deoarece “ling blidele” patronului, ce fac meseriașii de la 2. 15, dorm sau urmăresc agenții sa nu bea vreo cafea de la cineva în timpul serviciului

 4. Sunt metehne vechi, vechi , care numai cu spirit hotărât și combativitate pot fi destrămate și numai cu eliminarea din sistem a corupților care le săvărșesc.Cauzele respective trebuie urmărite constant in toate fazele cercetării până la soluția definitivă, altfel mafia primează

 5. Tipic infractional. Am pățit si eu la frl într-o speță similară, am asteptat să se termine cercetarea prealabilă și după ce s a clasat dosarul, am luat copii si am promovat actiune civilă pentru calomnie si i-am luat banii. Nu puțini. Deci curaj colegule.

 6. Ca de obicei sefii-jegosi din Politia Romana isi urmaresc doar interesele personale! In nici un caz politistul in cauza sa nu cedeze presiunilor facute de sefi!

 7. ALOOO……. CIUCĂ…. pune măciuca pe ei!
  Asta-i România adevărată…. Corupție până in măduva oaselor… HALAL Poliție=Miliție
  FELICITĂRI pentru polițist și chiar dacă-l dă afară(ceea ce nu cred) va pleca cu mândrie, cu onoare, nu sclavete ca ceilalți colegi care ling blidele pe la restaurante

 8. Să fii mândru că ai avut curaj să duci această luptă, să păstrezi corectitudinea. Și eu aș fi făcut la fel și sper că le-ai dat putere altora, să se înmulțească oamenii corecți.

 9. Numai o întrebare vă rog….. Îl protejează cumva serviciul specializat pe dl. Agent, până la finalizarea anchetelor măcar. Dacă nu…… Este foarte grav.!!

 10. Corect spus. Șefii de politie sunt corupți până peste cap și de oamenii de afaceri și de politic. Ți-e scârbă când vezi că un om drept vrea să ia măsuri legale dar șefii se împotrivesc. Nu este în caz singular.Unii șefi de politie sunt slugile politicienilor, a patronilor și nu în ultimul rând a interlopilor. M-aș mira dacă parchetul face ceva concret în acest caz. Încrengăturile sunt mari.

 11. Sper să i se facă dreptate polițistului și patronul cu superiori polițistului să plătească, numai că ASTA IE ROMÂNIA ȚARA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR ,păcat că unii polițiști nu sunt lăsați să-și facă meseria cum ar trebuie

 12. Pe 8 dec 2021la Constanta,intr-un caz de amenintare a unui politist pe facebook lucrurile au stat se pare diferit,suspectul interlop fiind saltat de politistii de acasa.Exista deci sefi si sefi ,parca ar fi doua Romanii.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută