Decontarea serviciilor turistice revine în 2022

După un an al austerității unde guvernarea Cîțu a tăiat și înghețat orice înseamnă drepturile care se cuvin, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a pus în transparență decizională proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și prorogarea unor termene.

Conform proiectului de ordonanță de urgență, prin derogare de la prevederile art. 1 alin. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.

De asemenea, decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenţei dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 şi cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2021.

Având în vedere că prin proiectul de act normativ se urmărește acordarea voucherelor de vacanță/ decontarea serviciilor turistice pentru perioada 2022-2026, evident că este normal ca valoarea sumelor decontate să crească odată cu salariul minim pe economie, ținând cont ca valoarea de referință a acestora este  1450 lei, care reprezintă salariul minim din anul 2017.

VEZI AICI PROIECTUL DE ORDONANȚĂ

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Decontarea serviciilor turistice revine în 2022

Distribuie

14 răspunsuri

 1. Dacă eu am trecut în rezerva la 1 iunie 2021 mai pot beneficia de decontarea acestor servicii turistice? Și în ce condiții?Va mulțumesc și aștept răspuns.

 2. Vă rog să interveniți și pentru decontarea serviciilor turistice aferente anului 2021deoarece datorită bâlbâielilor politice unele cadre au avut dreptul la decontarea banilor pentru servicii turistice și restul nu.

  1. Decontarea serviciilor turistice pentru anul 2021 se poate realiza doar pentru primele 2 luni, inainte de modificarea OUG prin care suspendat acest drept.

   1. Sunt de acord cu ceea ce ați răspuns d-voastră, problema este de ce se face discriminare față de restul personalului. Cel mai dureros lucru este când nu există respect reciproc.Tot timpul m-a deranjat faptul că se fac legi, sau se dau ordonanțe pe care guvernul nu le poate respecta dar noi să le respectăm.

    1. Și încă ceva, austeritate pentru M.A.I., M.Ap.N. și ….. restul categoriilor a fost tot timpul, nu numai anul lui Câțu. Ați uitat perioada 2008 – 2016?

 3. Bună ziua. Pentru 2022 se poate deconta factura de la orice unitate de cazare sau este vreo lista anume?? Mulțumesc

 4. Este o listă cu structurile de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate de pe site-ul Ministerului Turismului.
  Aici găsiți lista: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/.
  Trebuie să vă faceți factură la o structură de cazare de pe această listă, altfel riscați să nu vi se deconteze.
  Eu am pățit-o, pensiunea la care am fost nu se află și n-au vrut să-mi deconteze. Am rămas cu banii dați. Sau poate doar aici în București se cere așa.

 5. Dacă am început activitatea in sistem MAI in luna Octombrie 2022,pot beneficia de voucher de vacant pe acest an?multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută