Închisoare pentru un șef care a mutat ilegal un polițist

Știm cu toții că atunci când în cadrul unei unități, șeful e șef, el taie și spânzură, mută, deleagă sau cercetează disciplinar un subordonat pentru că puterea lui este una divină. Asta s-a întâmplat și la IPJ Timiș în urmă cu câțiva ani , unde colegul nostru Dumitru Duma, a fost mutat împotriva voinței lui, de la Politia Recaș la Politia Lugoj, la cererea pe exclusiv  politică a  fostului primar al orașului Recaș, Pavel Teodor.

În urmă cu 7 ani, în anul 2014, pentru a satisface interesele personale si de natură politica ale primarului orașului Recaș șeful IPJ Timiș, Sorin Muntean si adjunctul acestuia  Florin Bolboș, de la acea vreme, si-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu constând în coordonarea si controlul structurii din subordine. În fapt, aceștia au dispus întocmirea unei propuneri către IGPR, pentru radierea postului unui agent de politie care își îndeplinea in mod legal atribuțiile de serviciu, din ștatul de funcții ale Politiei orașului Recaș si apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Timiș de desființare a funcției respective. Ulterior, a fost dispusa mutarea colegului nostru  într-un alt oraș, fără a se respecta procedura legala privind mutarea în cadrul altei unități de poliție.

În sprijinul aceluiași demers, șeful ierarhic al polițistului, Temu Marian Dorinel, în calitate de șef al Politiei orașului Recaș, a întocmit documente justificative ce au creat o aparentă legalitate si au stat la baza întocmirii propunerii de radiere a funcției respective, urmărind prin aceasta un interes pentru sine, acela de a fi menținut pe același post de conducere, dar si un interes pentru altul, constând în satisfacerea intereselor fostului primar Pavel Teodor. Astfel că pupincurismul, slugărnicia și obediența politică au primat în fața intereselor și drepturilor unui polițist care își îndeplinea în mod exemplar atribuțiile de serviciu, numai pentru simplu fapt că agentul Dumitru Dumă  era  un polițist incomod.

Interceptările telefonice  făcute DNA în  dosarul corupţiei de la IPJ Timiș sunt de-a dreptul halucinante și arată faptul că şeful Poliţiei Recaş, comisarul şef Marian Temu, nu era decât un executant umil al ordinelor primite de la primarul oraşului, Pavel Teodor. Sunt la dosar numeroase discuţii în care primarul îi dădea ordine să verifice unde se află agentul Daniel Duma, cel care refuza să se supună ordinelor de a nu mai controla maşinile localnicilor, deşi aceştia circulau cu maşini neînmatriculate sau fără documente valabile. Unul dintre episoade s-a petrecut în 3 noiembrie 2014 când primarul i-a ordonat șefului Poliției Recaș să verifice ce căuta polițistul Dumitru Duma şi un coleg de-al său la Izvin, asta după ce agentul i-a spus că vrea să discute. După 20 de minute între cei doi are loc o discuţie despre agentul devenit problemă capitală pentru aceştia, cu afirmaţii halucinante despre cum trebuie să fie de supus un poliţist primarului din localitatea unde lucrează.

Ieri, Curtea de Apel Timișoara le-a venit de hac și  s-a pronunțat în  acest dosar (VEZI AICI), unde a decis să îl condamne pe fostul șef al IPJ Timiș la trei ani de închisoare cu executare, pe fostul adjunct al IPJ Timis, la trei ani de închisoare cu suspendare și 75 de zile de munca neremunerată in folosul comunității la Primăria Timișoara sau Inspectoratul Scolar Judetean Timis,  pe fostul șef al Poliției orașului Recaș ,Temu Marian Dorinel, 3 ani de închisoare cu suspendare si 75 de zile de munca in folosul comunității la Primăria Lugoj sau ISJ Timiș iar pe Pavel Teodoru, fostul primar al Recașului, la trei ani, cu un spor de 5 luni și 10 zile de închisoare cu executare.

Polițistul hărțuit, Dumitru Duma, va primi conform hotărârii Curții de Apel Timișoara, 2551 lei daune materiale și 7000 de euro daune morale, însă sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție în termen de 10 zile de la comunicarea acesteia.

Și observând toate astea nu ne mai miră deloc cum în urmă cu câteva zile, primarul Clujului,  Emil Boc afirma că autoritatea cea mai apropiată de cetățeni, adică Primăria, ar trebui să fie cea care gestionează problemele de ordine și siguranță publicăEu în continuare cred, și nu greșesc sper, pentru ca Poliția Locală să treacă la nivelul următor de performanță pentru ca ordinea publică și rutieră să treacă complet la Poliția Locală. Nu aveam treabă cu infracțiunile care vizează statul român, dar partea care ține de ordine și siguranță publică și siguranța rutieră aceea trebuie lăsate la Poliția Locală. Decizia trebuie lăsată la autoritatea care este cel mai aproape de cetățean”. Întrebarea de bun simț pe care o punem este: ”Trebuie să se subordoneze polițiștii de la ordine publică și rutieră primarului?”

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Închisoare pentru un șef care a mutat ilegal un polițist

Distribuie

17 răspunsuri

 1. Astea sunt sentințe ? Ce este aia cu suspendare ? Măi băieți, ați profitat de funcțiile cu care ați fost investiți, cu executare tată și maximul pedepsei ! De asta merge totul prost în țara asta ! Fiecare jigodiei ajunsă vremelnic in câte o funcție de conducere , pe undeva incepe să se creadă Dumnezeu și uită că odată și odată va trebui să plătească !

 2. Ce gânduri mârșave are Piticul Porno din Cluj-Napoca ! Finul său Cms.șef. Bonțidean Marcel este în spatele primărelului și tot timpul îi șoptește în ureche ce să spună în legătură cu poliția .

 3. Politia nationala este cat decat o institutie profesionista , cu cadre pregatite in scolile de politie nu cum sun instruiti politistii locali , de slaba calitate (si fara niciun fel de atributii ,,palpabile”). A vazut cineva un bilant al activitatii politiei locale ?

 4. Un caz din enorm de multe altele. Până nu se va termina cu interimatele în funcții de comandă problema va persista.

 5. Aproape un caz similar este și la Turda, unde în mod Abuziv in opinia mea, un sef de Poliție locală, Moldovan , fost șef la Poziția C Turzii, a mutat in sef serviciu, Ec. Bolog Aurelian , ca, simplu agent de stradă, incalcandui, cel mai de preț drept DEMNITATEA. Când astfel de indivizi, cu pensie și salar nesimțit, de popor, vor fi, toți pedepsiți exemplar ? Vă rugăm, verificați. Și asemenea indivizi să dispară din serviciul public…..pt totdeauna.Halgas

 6. Este ce-a mai mare prostie aceasta modificare care o vor primarii. Nu se poate asa ceva. Or sa ajunga niste neica nimeni angajati pe pile/filiera politica, fara scoala militara sa indeplineasca aceste atributii. O sa vedem de acum ilegalitati si haos in trafic.

 7. Stimați domni polițiști sunt deacord cu dvs în totalitate dar nu sunt deacord cu un anumit aspect și anume, cum e posibil ca în doua comune una după alta sa existe 2 polițiști din aceeași comuna spre exemplu care se pleacă cu camioane de lemne și multe altele sau cum de s-a întâmplat ca acești domni polițiști sa fie puși în aceste comune fiind din ultima comuna de unde se pleacă multe camioane de lemne atât din cele mari cât și cele mici? Stau și ma întreb dacă acești domni agenți au puși cu dedicație sau au venit prin concurs,, dar cu siguranță au venit prin dedicație, zic și eu va rog sa ma iertați dacă spun vreo greșeală, oare dacă trece cineva apropiat lor oare întoarce capul ca la mașinile de lemne sau își datoria? Nu prea as crede, este vorba de comunele Jitia de sus și Chiojdeni plus com Vintileasca jud Vrancea de unde sunt ambii. Chiar nu se găsea 2 polițiști din alte zone sa fie puși pe aceste comune? Dumneavoastră domnilor de la Europol ce părere aveti nu vi se pare cam suspecta treaba.?

 8. Cum sa se supune politia primarului sau culori politice politia nu trebuie sa aibă culoare politica și nici diferențe între cetateni

 9. Ce i prea mult strica! 2 politii , una locala in subordinea primarului, dar si igp-ului, respectiv politia municipala si ipj ului
  , rezulta multi sefi carora trebuie sa le spui ,,, sa trati, am inteles,,. Iata, asa isi fac loc astfel de situatii, cand executantii devin pionii sefilor, mult prea multi! Decat mult si prost, mai bine putini (sefi) dar buni! Politia munivipala din cadrul IPJ/IGP nu rste tot o politie locala?

 10. PAI,DACA NU A PATIT NIMIC,CAND A INGLODAT SI NENOROCIT TARA SI POPORUL ASTA,IMPREUNA CU STAPANUL SAU CHIORUL MAFIOT ,INFRACTOR BASESCU SI GASCA,HAITA PDL-ISTA PORTOCALIE,CARE ACUM SA ASCUNS LA CEALALATA HAITA PNL-ISTA???

 11. Se va ajunge ca în filmul Las Fierbinti cu primari ca Vasile și polițiști ca Robi. România trezește-te.

 12. Politia locală să-și vadă de parcări ilegale și sa patruleze prin cartiere și partea cu circulația rutieră sa rămână la politia rutieră

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută