Încă o amânare de trei luni pentru noua uniformă

În legătură cu prorogarea termenului  pentru plata banilor pentru echipament pe care am solicitat-o (VEZI AICI) Ministerului Afacerilor Interne, vă redăm mai jos textul deciziei instituției  de a plăti încă trei luni ca urmare a contextului economic actual:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat decizia de a proroga termenele prevăzute în cuprinsul articolelor 10-14 din OMAI nr.183/2021privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor de la 31.03.2022 la 30.06.2022.

Potrivit art. 10 din OMAI 183/2021, pentru asigurarea noilor articole de echipament pentru polițiști prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 începând cu luna aprilie 2022 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 și 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.
Decizia de a proroga acest termen este motivată de complexitatea întregului proces de schimbare a uniformelor și de contextul economic mondial care a generat întârzieri semnificative în furnizarea de materii prime cu proprietăți superioare, noile uniforme urmând să fie confecționate din materiale care sa asigure confort și protecție polițiștilor.
Ca urmare a deciziei conducerii MAI, până la 30 iunie a.c., polițiști vor beneficia de aceleași drepturi ca și până acum.”

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Încă o amânare de trei luni pentru noua uniformă

Distribuie

2 răspunsuri

 1. Nu înțeleg de ce nu se dau banii in continuare cu obligativitatea că în 2024 polițistul să aibă noua uniforma
  Astfel polițistul își cumpără exact ce are nevoie și când are nevoie

 2. Asa ar fi logic. Dar cum nu sunt toate firmele la fel, fiecare in parte vand produse diferite, cu textura materialelor diferita, croiala diferita, culori diferite, chiar nici masurile nu coincid. Totul e doar sa vanda.
  Iar in loc sa fie UNIFORMA, unitara, cand te uiti la oameni, iese ceva asemanator, dar pestrit.
  Plus ca nu gasesti tot ce ai nevoie pentru toate structurile, mai ales in timp util, caci si producatorii le fac in loturi mari, iar unde sunt oameni mai putini, sunt sanse mari sa vina 2024, iar ei sa nu gaseasca echipamentul in timp util, care iar vor trebui sa improvizeze si iar iese pestrit.
  Banii nu strica, mai ales acum.
  Dar au aparut tot felul de articole, care cica sunt “de uniforma”, care nu le gasesti reglementate niciunde.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *