MAI trebuie să plătească norma de echipament pentru polițiști

Odată cu intrarea în vigoare a Ordinului MAI 183/2021 începând cu luna aprilie 2022 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 și 2 din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.

Deși în forma inițială, termenul era cu 01.01.2022, ulterior s-a revenit asupra acestuia decalându-se până la data 01.04.2022, luând în calcul și faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin unele dintre structurile subordonate nu are în depozite echipament suficient în raport cu numărul de polițiști la acest moment, fiind nevoie ca între diferite structuri să se cedeze echipamentul necesar în funcție de solicitările polițiștilor din teritoriu.

În contextul economic actual, colegii noștri din teritoriu ne-au sesizat în ultima perioadă cu privire la faptul că nu mai pot face față cheltuielilor zilnice elementare referitoare la întreținerea locuințelor, respectiv alimentarea acestora cu gaze sau energie electrică, ca să nu mai vorbim despre faptul că scumpirea carburanților a generat și creșterea prețurilor tuturor produselor alimentare sau nealimentare.

Astfel, având în vedere faptul că în continuare reprezentanții Guvernului joacă ping-pong cu drepturile financiare ale polițiștilor, refuzând să respecte prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice ce a fost votată de reprezentanții partidelor politice aflate la acest moment la guvernare, organizația noastră a solicitat Ministerului Afacerilor Interne prorogarea termenului ce vizează acordarea lunară a sumelor corespunzătoare normei anuale de echipare până la momentul finalizării procedurilor de achiziție a normei complete de echipare pentru noul model de uniformă.

Solicitarea organizației noastre vine ca urmare a neaplicării în integralitate a prevederilor legii salarizării, precum și din cauza lipsei de preocupare a decidenților politici cu privire la mult-trâmbițata acordare a sfertului din cele două tranșe restante, adică o sumă de aproximativ 150 lei, sumă care nici măcar nu acoperă pierderile pe care le vor suferi polițiștii din luna aprilie, după ce norma financiară de echipament, de aproximativ 250 lei nu va mai fi plătită către polițiști.

Nivelul de tensiune în rândul angajaților MAI a atins cote alarmante, în contextul în care colegii noștri ne-au transmis inclusiv fotografii ale facturilor de la gaze sau energie electrică, precizându-ne că în în acest ritm, într-un timp foarte scurt vor ajunge la limita subzistenței.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: MAI trebuie să plătească norma de echipament pentru polițiști

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Stimati politisti..nu ati inteles ca acesti bani care sunt luati intra in buzunarul acolitilor sefor si firmelor de partid care fabrica aceasta uniformă.
    SUNT 2 MODURI …UN COMISION IN BUZUNARUL CELOR CARE AU NEGOCIAT CONTRACTELE DE LA NIVELUL CENTRAL AL MAI SI AL DOILEA…BANI MULTI PENTRU O UNIFORMA MIZERABILA CU MATERIALE PROASTE , SUPRAEVALUATE LA PRET PENTRU CARE BANI SE IMPART LA FIRMA CARE LE COASE (PE ROMANESTE) SI ALTI BANI CARE INTRA IN BUZUNARUL POLITICIENILOR DE LA DL.BOSDE DE LA PARTID.RUSINE MAI, RUSINE.

  2. Am venit din UK acum 4 ani sa ma fac politist si sa fiu aproape de familie. Am ajuns zilele astea sa ma gandesc la demisie si sa plec inapoi in UK. Asta din cauza intregului sistem, nu numai a salariului, dar care are si el un rol important in luarea acestei decizii. Am ajuns sa o duc de la o luna la alta cu salariul, fara sa-mi mai permit sa fac cheltuieli neesentiale, cum ar fi o haina, un pantof etc. Ca sa nu mai aduc in subiect facturile de iarna asta, care pur si simplu m-au ingenunchiat.

  3. Foarte frumos! Ati ajuns sa va rugati acum sa mai prelungeasca norma de echipament inca 3 luni ca sa putem trai. Nu ati reusit nimic, nici macar majorarea normei de hrana asa cum era normal si legal in contextul exploziei preturilor. Observ ca nu sunteti consecventi in urmarirea solicitarilor sindicale. Astazi sustineti un deziderat, maine ati uitat, treceti la alte subiecte. Practic latrati putin si gata ati trecut la altceva. Ei bine, asta nu inseamna mare lucru.

  4. Dar norma de hrana? Datele luate in calcul acum 10 ani, cand a fost stabilita la cuantumul de acum, nu s-au schimbat?

  5. Eu mă întreb :pâmă cănd mama dracului jegoșii ăștia își bat joc de polițiști ? Așa a fost și în perioada cât eu am fost activ.Erau câte 3-4 ani când nu ne dădeau nici uniforme și nici bani și tot timpul noi eram puși să așteptăm.Pentru gurvernanți și magistrați au fost bani mereu.Nu știu cât îi mai suportăm fraților ?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută