IGPR refuză să pună în aplicare hotărârile judecătorești. Cum sunt păcăliți polițiștii

Vă supunem atenției o situație nemaiîntâlnită in Poliția Romană, la  IPJ Neamț, unde  printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanței de judecată, polițiștii au câștigat dreptul de a li se acorda timp liber compensator pentru orele lucrate sâmbăta și duminica și de sărbători legale în perioada iulie 2012- iulie 2014, însă  conducerea inspectoratului de poliție refuză să pună în aplicare această hotărâre .

Astfel prin Decizia civilă 4310/23.09.2016, modificată prin Decizia civilă 1482/31.03.2017, instanța “ obligă  pe pârâți la plata majorării de 75% din solda lunară/salariul de baza al reclamanților pe perioada 01.07.2014-31.12.2014 “și  de asemenea “ obligă pe pârâți la acordarea timpului  compensator pentru zilele de sâmbătă, duminică  și sărbătorile legale lucrate de reclamanți în perioada iulie 2012-iulie 2014.

Ei bine, conducerea IPJ Neamț pune în aplicare doar prima prevedere a deciziei, cea de acordare a majorării de 75%, iar pentru cea de-a două prevedere, solicită punct de vedere la IGPR. Toate  acestea ne fac să credem că rolul acestora e doar formal în cadrul inspectoratului de poliție, neavând discernământul de a lua o decizie. Iată  că de aici începe și spectacolul.

Conducerea IPJ Neamț, prin inspectorul șef  Paul Tablan și consilierul juridic Mihaela Novac, nu a putut și nu a avut cunoștințele necesare pentru punerea în aplicare a deciziei instanței de judecată. Au solicitat punct de vedere referitor la modul de punere în aplicare a deciziei instanței  Inspectoratului General al Poliției Române, deși acesta a avut calitatea de “pârât” cadrul procesului. Este de tot ridicolul, ca o parte implicată într-un proces civil  să emită un punct de vedere asupra unei decizii dată de instanța pentru acea cauza.

Mai mult de atât, punctul de vedere al IGPR referitor la modul de aplicare a deciziei instanței, este total eronat și fără justificare, nefiind mare diferența dacă am fi solicitat un punct de vedere pe această cauza unui vânzător ambulant de pătrunjel din piață Obor din capitală. Astfel IGPR a concluzionat că polițiștilor din cadrul IPJ Neamț le-a fost acordat timp liber corespunzător pentru muncă prestată în zilele de repaus săptămânal , de sărbători legale și în celelalte zile în care nu se lucrează  din perioada iulie 2012-iulie 2014.Deși acesta a fost obiectul cauzei, polițiștii invocând că nu au beneficiat de acest drept, IGPR fără a face nici cea mai elementară verificare, a conchis că deja s-a pus în aplicare decizia instanței.

Niciun polițist din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu a beneficiat de timp liber corespunzător pentru perioada anilor 2012, 2013 și 2014  până în luna iulie, pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică și  de sărbători legale, deși legislația de la acea vreme prevedea în mod expres acordarea acestui drept. Toate acestea grave erori ne arată calitatea precară a actului managerial existent în Poliția Română, pregătirea deficitară a managerilor și de asemenea reaua-voință de aplicare a unor prevederi legale.

Menționăm că refuzul de a pune în aplicare o decizie a  instanței  de judecată este pedepsit de legea penală, iar cei care se fac vinovați, vor fi trași la răspundere. Filiala Neamț a Sindicatul Europol va proceda la executarea silită dar și la înregistrarea unei plângeri penale împotriva șefului IPJ Neamț , Paul Tablan și a consilierului juridic Mihaela Novac, faptele acestora  intrând sub incidența art. 287 din Codul Penal.

Polițiștii s-au săturat să fie bătaia de joc a neputinței și incapacității manageriale. Nu ne vom opri aici și în continuare vom proceda la lupta împotriva abuzurilor la care sunt supuși polițiștii.

Viitorul ne aparține !

Sindicatul EUROPOL: IGPR refuză să pună în aplicare hotărârile judecătorești. Cum sunt păcăliți polițiștii

Distribuie

Un răspuns

  1. Pai daca sentinte obtinute de catre politisti sunt ignorate ,,,,tot de catre politisti , ce pretentii sa am eu ? “cetateanul Gicu ” ,,,,sa se acorde minim de atentie sentintelor mele ? Sa se dea curs plangerilor avand ca prim capat de cerere ……..nerespectarea unei sentinte ? De patru ani incerc sa demonstrez si sa conving “organele ” ca o sentinta nu e facultativa la indeplinire , e obligatorie , asa si ? si ce daca , hahahahha !!!!!!!!!!!!!!
    Pe cale de consecinta ? urez cu caldura ata dlui Gabriel Butnaru cat si Sindicatului Europol ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bun venit in clubul meu , stimati domni ! hahahahhaha !!!!!!!!!!!!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută