Iată ce pățești dacă înjuri și ameninți un polițist pe Facebook

Avem confirmarea ca șefii Poliției Române fug ca dracii de tămâie atunci când e vorba să înregistreze o infracțiune de ultraj si sa sesizeze parchetul. Se mulțumesc doar cu sancționarea contravențională a celor care îi amenință cu moartea pe polițiști. În luna decembrie 2017 postam un material în legătură cu ultrajul din comuna Niculațel, Jud. Tulcea în care prezentam pe Facebook polițistul era înjurat, AMENINTAT, denigrat.

Așa cum suntem obișnuiți, stimabilii manageri s-au mulțumit doar să promită că îi vor identifica pe cei care au înjurat sau au folosit cuvinte jignitoare și să  îi sancționeze contravențional, uitând să sesizeze și parchetul pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj de către postacii care amenințau cu acte de violenta. Și poate nici asta nu s-ar fi întâmplat dacă noi nu am fi trimis materialul de sesizare.

Ba mai mult, polițistul este îndrumat către instanța de judecată, de parcă a fost amenințat „pe persoană fizică”. Nu mai amintim de faptul ca agentul a fost nevoit să acționeze singur iar verificările în acest sens trebuiau demarate și trași la răspundere disciplinară sau penală șefii vinovați. Cui să-i mai cerem să respecte polițistul atâta timp cât la nivelul conducerii Poliției Române polițiștii sunt doar cifre în statistici? Să fii șef în sistemul asta e al naibii de bine, calci pe cadavre și rămâi veșnic în funcție.

In anul cel mai negru, când au murit mulți polițiști, cârmuitorul Poliției Române și-a mai luat o stea de chestor pe umăr ! În același an „ministra” vărsa lacrimi de crocodil și aplica doar programul partidului de distrugere a acestei instituții. Cât oare trebuie să mai suportăm să fim umiliți chiar de cei care ne conduc? Fuga de responsabilitate, slugărnicia, nesimțirea, nepăsarea sunt criterii după care se stabilesc performanțele multor șefi din Poliția Română.

De multă vreme nu mai avem miniștri și inspectori generali ci doar slugi politice. Polițiști, cetățeni, viețile dumneavoastră sunt puse în pericol chiar de cei pe care, la vot, i-am trimis să ne reprezinte, să „dospească” legi care să ne apere de infractori, dar se pare ca „drojdia” folosită este de fapt prostie amestecată cu jmecherie, golăneală și mult tupeu.

Viitorul ne aparține!

Ioan Cănărău, Vicepreședinte al Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Iată ce pățești dacă înjuri și ameninți un polițist pe Facebook

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Stimate Domnule Presedinte,
    Vă rog să sesizati MAI ul si IGPR ul cu privire la faptul că sectiile de poliție urbane din subordinea IPJ GL nu au Compartimente de Relatii cu Publicul cu personal distinct, după cum prevede art 6 alin 1 din OG 27/2002, nu au personal distinct pentru paza si accesul in sediu, nu au personal distinct pentru activitatea de dispecerat si gestionare armament si munitie, toate aceste activități precum și altele fiind întreprinse de un singur lucrător din cadrul Compartimentului Personal de Serviciu. Precizez faptul că sectiile de poliție au fost infiintate cu functii de ofiter de Serviciu si ajutor ofiter de Serviciu dar de aproximativ 10 ani nu au decat un singur lucrător, atât ziua cât și noaptea in cadrul Compartimentului Personal de Serviciu.

  2. Sefii nu isi vor asuma NICIODATA raspunderea: isi tin cu dintii scaunele – ce conteaza ca un subaltern (care ii tine scaunul prin munca prestata!!!) este injurat si terfelit? Daca scaunul lor e bine, lasa, merge, ca doar traim in Romania!
    Ia si munceste ca sclavul pe plantatie, iar daca te injura sau te scuipa „cetateanul”, ureaza-i o zi buna si taci. TIPIC!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.