Revolta Polițiștilor este oficiala. Se apropie cel mai mare protest al polițiștilor

Suntem în măsură să va informăm că azi, 03.03.2018, reprezentanții federațiilor sindicale din Ministerul Afacerilor Interne au convenit asupra unui program comun de proteste care urmează să aibă loc în această lună. Este o premieră absolută dar și o stare de normalitate care ar trebui să existe între organizațiile sindicale atunci când obiectivul e comun. Dincolo de asperitățile unor lideri care încă vor să trăim în trecut și care nu văd că lucrurile se schimbă în jurul lor, reținem că data de 24 martie 2018 va fi reprezentată de cel mai mare protest al polițiștilor organizat vreodată în România.

Sindicatul EUROPOL a fost foarte flexibil în stabilirea detaliilor privind organizarea pentru că înțelegem că forța noastră este reprezentată de fiecare membru, iar în aceste momente polițiștii vor unitate. De aceea, chiar dacă am fi optat pentru ca protestul să se desfășoare într-o zi lucrătoare, am acceptat și ziua de sâmbătă însă doar dacă revendicările sunt clar stabilite și îndreptate exclusiv spre salarizare. De asemenea, am convenit, așa cum am mai susținut și  pe cale separată ca organizație, ca revendicarea unică trebuie să fie reprezentată de modificările cu impact pe salarizare.

Așadar, dacă până la data de 15 martie 2018, nu vom fi chemați la negocieri de către primul ministru al României, pentru modificări legislative care să permită plata orelor suplimentare, plata muncii prestate în zilele de repaus și de sărbători legale cu 100%, încadrarea agenților pe coeficienții de salarizare specifici studiilor superioare și nu ni se va aplica grila de salarizare începând cu 1 iulie 2018, așa cum se întâmplă deja la alte categorii de bugetari, pe 24 martie 2018, toate organizațiile sindicale vor depune eforturi pentru a aduce un număr cât mai mare de polițiști în fața MAI să ne asigurăm că vocea polițiștilor nu a fost uitată de acest Guvern.

Este evident că în funcție de unitatea de care vom da dovadă, revendicările noastre vor putea fi materializate. De asemenea, ne punem speranța că la nivelul județelor, reprezentanții sindicali vor colabora între ei, indiferent de sindicatul din care fac parte, pentru a putea pregăti detaliile organizatorice. Noi vom denumi această acțiune de amploare #RevoltaPolițiștilor tocmai pentru că toți trebuie să înțelegem că este un demers comun, al tuturor sindicatelor pentru polițiști.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: Revolta Polițiștilor este oficiala. Se apropie cel mai mare protest al polițiștilor

Distribuie

22 de răspunsuri

 1. Este incurajator si imbucurator faptul ca sindicatele au inteles sa lucreze impreuna pentru interesul politistilor !!! Bravo si Respect !

  1. P.S.
   Daca tot e vorba de salarizare, nu uitati de modificarea statutului! Pentru ca politistii sa poatafi platiti conform functiei pe care o ocupa

 2. Degeaba vrem măriri în procente a diferitelor sporuri sau premii sau orice, dacă tot ne raportăm și în prezent la data de 31.12.2009 cu valoarea de 573 lei!!!!!!!!!
  Dacă vom schimba această valoare (abrogată de Lege. 49/2012) cu cea reală atunci ne vom raporta la valorile reale și la acele măriri la care se face referire (altfel sunt vise)

 3. In sfarsit ma bucur ca actiunea sindicala s-a unit……Nu uitati ca acest guvern ne-a calcat drepturile in picioare. Ne-au taiat pensiile , ne-au inghetat norma de hrana si drepturile de echipament iar sporurile se platesc la valoarea din iulie 2017.,.iar despre mariri salariale numai minciuni.. In acest context ei si-au triplat veniturile si -au marit si toate benefriciile si aici ma refer la faptul ca in timp ce noua ne-au inghetat toate drepturile, in acest an ei si-au marit diurna, transportul si cazarea(parlamentari) Pe noi ne mentin la salarii minime pe economie iar pentru ei pentru alesi sunt bani in permanenta..Mai nou, astazi am aflat ca s-au marit cu 15% si salariile angajatilor din parlament(bufetieri, liftieri, mecanici, electricieni.samd)

 4. În sfârșit, au reușit liderii sindicatelor din poliție să se înțeleagă, având în vedere scopul comun al tuturor!!! Mă bucură această acțiune comună de protest și voi participa și eu! Păcat totuși că nu este organizată într-o zi lucrătoare, dar e bine și așa.

 5. Indemnizatia pentru chirie a ramas la nivelul din 2009, iar daca se va plati din nou sporul pentru permanenta, poate se vor lua si lucratorii de la aresturi in seama…

 6. Va rog, sa mai puneti un punct în cadrul motivelor de protest, și anume: dezghetarea pensiilor. Toti cei ce sunteti activi azi, ve ti ajunge pensionari maine. Va multumesc anticipat!

 7. Vorba lui moș Ion Roată, dar acum unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește, guvernul le cântărește iar dreptatea biruiește !

 8. Sper sa nu fie o capcana a d-lui. goarna . Atrage celelalte sindicate într-o mimare sindicală doar de dânsul știută , după care o să iasă și o să dea vina pe ceilalți lideri de sindicat la fel că de fiecare dată. Este singurul sindicat,cel puțin, din țară care invită la congresele și chefurile organizate de goarnă și pe cei cu care ,vorba vine ,se luptă pentru drepturile polițiștilor. Vai nouă parca am orbit de tot!!!

 9. PS din cate spun liderii din teritoriu el goarnă luptatorul își face campanie politica pe spatele cotizanților

 10. Este imbucurator acest lucru! Ideea este ca in situatia chemarii si negocierii sa fie discutate toate aspectele ce ne afecteaza pe fiecare Inspectorat in parte pentru ca Legea salarizarii in unele articole e cu ” dus intors”, de ex se specifica intr-un articol ca se vor face plati in limita bugetului aprobat, exista unele articole care fac referire si la situatii similare( ma refer la cei de la Medicina Legala care iau sporuri mari , asa zisul spor de cadavre, pe care noi cei din IPJ Alba nu il mai luam din 2008) si multe altele.
  Mai trebuie luat in calcul ca nu cunosc daca vreodata s-a discutat in mod detaliat referitor la bugetul MAI pe capitole impreuna cu liderii de sindicat , pentru ca daca ei ar fi transparenti am putea observa clar cum se fac cheltuielile.
  Din punctul meu de vedere lucruri care trebuie urmarite:
  – la intalnirea dintre liderii de sindicate sa se puna pe hartie ce este necesar de rezolvat
  – sa si semneze cei de la MAI pt cele solicitate de sindicate sa nu ramana doar vorbe.
  – macar 25% din procentul amenzilor incasate ca urmare a sanctiunilor aplicate de colegii nostri de la rutiera sa fie atribuiti in contul MAI, ulterior repartizati IPJ -urilor pt ca nu sunt bani de consumabile (hartie si altele)

 11. In alte tari din UE gen Cehia, Danemarca exista un procent din amenzi care este directionat in bugetul propriu; administratiile locale sunt multumiti ca le intra sume considerabile din amenzi iar noi suntem nefinantati suficient.
  Pentru tinerii politisti se poate discuta in sensul obtinerii unor credite avantajoase pentru a-si construi sau achizitiona locuinte intrucat in Statut se specifica acest lucru, iar cuantumul chiriei trebuie actualizat la valorile de piata si platit-transformat ulterior ca rata la banca!!! Banca Transilvania, Patria Credit au oferte mai lipseste vointa din partea MAI!!

 12. Ati vazut ce au facut astazi parlamentari?
  Au marit si salariile ambulantierilor si soferilor din sanatate la grila din 2022…
  Noi ???……..ca de obicei nici nu existam ……am ajuns bataia lor de joc

 13. Da intr-adevar doar o marire de 75% pentru ore suplimentare, insa ce este cel mai important sporul de permanenta sau alte sporuri inca se ignora, nu exista vointa din partea parlamentarilor, asa ca punctual trebuie actionat!

 14. Este ridicol faptul ca toti banii din amenzi care au fost aplicate de politisti merg la bugetul local. Aici trebuie facut ceva!!!!!!!!!!!!! Si cat mai curand…. Banuiesc ca si in alte judete nu sunt bani pentru consumabile(hartie , etc). AICI pozitia M.A.I. trebuie sa se schimbe! Trebuie solicitat premierului si ministrului Carmen Dan sa gaseasca o solutie si cu privire la acest aspect!!!!!!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută