Haosul din Academia de Poliție confirmat de MAI

Recunoașteți șablonul folosit inițial de instituțiile din MAI, atunci când sesizăm nereguli, încălcări sau orice alte situații care scot la iveală incompetența? Reacțiile sunt îndreptate de fiecare dată ori cu scopul de a bagateliza/minimaliza, ori cu scopul reprezentanților instituției de a se victimiza susținând că suntem „tendențioși”, că „dezinformăm” sau că „prejudiciem imaginea instituției” prin promovarea în mass-media a diferitelor probleme.

Așa se întâmplă și în cazul celor 150 de studenți ai Academiei de Poliție care au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în luna noiembrie a fost declanșat un focar de toxiinfecție alimentară

Mai jos aveți un pasaj din comunicatul Academiei de Poliție din 20-11-2023, după primele zile ale incidentului, în care eram criticați pentru postările publicate, acțiunile noastre fiind considerate „tendențioase”.

Citiți aici comunicatul inițial https://academiadepolitie.ro/comunicat-de-presa-20-11-2023-11171/ 

Iată că după 2 săptămâni de postări, în care am arătat  în fiecare zi care sunt condițiile în care se desfășoară procesul educațional, dar și condițiile precare în care angajații, cadrele didactice erau nevoite să își realizeze sarcinile și atribuțiile, avem și comunicatul oficial al MAI cu privire la ceea ce au constatat ofițerii Corpului de control al ministrului.

Spații insalubre, nereguli cu privire la activitatea din blocul alimentar, folosirea cantinei în scopul organizării de cursuri, chiar cu riscul de a contamina suprafețele și produsele alimentare, dar și realizarea de lucrări de reparații concomitent cu pregătirea mâncării, sunt doar câteva dintre deficiențele care au putut provoca focarul de toxiinfecție alimentară.

Citiți aici comunicatul inițial https://www.mai.gov.ro/corpul-de-control-al-ministrului-afacerilor-interne-a-finalizat-raportul-in-urma-verificarilor-desfasurate-la-academia-de-politie-alexandru-ioan-cuza/

Nici până în acest moment, la mai bine de o lună de la primul incident nu au fost făcute publice rezultatele probelor prelevate. Acest lucru ne determină să credem că a existat o tendință vădită de mușamalizare a situației create și de transfer al întregii răspunderi în cârca studenților care au fost acuzați că nu se spală pe mâini, că vin cu mâncare stricată de acasă sau că și-au pus singuri larve în mâncare.

Rezultatul controlului este un semn sănătos, chiar dacă a întârziat foarte mult, și chiar dacă din cuprinsul comunicatului rezultă că verificările s-au realizat doar cu privire la focarul de toxiinfecție alimentară, nu și cu privire la modul haotic în care sunt realizate lucrările de reparație, unde avem în continuare mari semne de întrebare referitoare la calitatea lucrărilor și la milioanele de lei decontate până acum din fonduri europene.

Totuși, având în vedere consecințele semnificative, cu un impact deosebit asupra sănătății celor 150 de studenți, dar și asupra imaginii instituționale, nu putem să nu observăm indulgența ministrului Predoiu care, în cazul de față nu a încetat vreo împuternicire sau vreo desemnare din rândul celor vinovați de ceea ce s-a întâmplat. Chiar dacă ni se comunică faptul că față de 4 ofițeri cu funcție de conducere s-a declanșat cercetarea prealabilă, faptul că aceștia încă exercită atribuții manageriale, ne determină să fim rezervați cu privire la existența unei intenții reale de tragere la răspundere a vinovaților.

Le mulțumim pe această cale tuturor studenților și părinților care au avut încredere în acțiunile Sindicatului Europol, cu scopul de a impune condiții decente și normalitatea în ceea ce se dorește a fi cea mai prestigioasă instituție de învățământ din cadrul MAI, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Ne exprimăm deschiderea pentru un dialog onest și către noul comandant împuternicit și sperăm să nu tolereze haosul promovat în ultimii ani de împuterniciții și desemnații în funcții din vârful Academiei de Poliție. Totodată ne oferim sprijinul pentru a veni cu soluții în așa fel încât studenții să fie implicați în deciziile conducerii Academiei, pe chestiuni care îi afectează în mod direct.

Viitorul ne aparține!

Sindicatul EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Haosul din Academia de Poliție confirmat de MAI

Distribuie

2 răspunsuri

  1. După vacanța când studenți vin la academie o să vadă schimbări sau o sa aibă aceleași condiții 12 in camera ,aceiași mâncare ,moloz in curte ,fara sala de sport unde să-și perfecționeze abilitățile .Va mulțumesc anticipat

  2. E greu sa dai pe cineva jos din funcție? E clar ca noi,studentii, am mancat niste resturi de porci
    Onoarea e cuvantul care definește un militar-Spunea cineva din conducerea Academiei, o nulitate dupa părerea mea , care inca ocupa functie de conducere in APAIC. Sa cada toata conducerea si sa fie adusa conducere civila de la universități, NU din Academie.
    COLONELUL Chindris ar trebui sa fie tras la rost de catre cine l-a pus in colaborare cu multi altii-Arafat primul.
    Noi,studenții, vom lupta pana la final sa dam jos ce e in acadmeie si pe langa conducere sa dispara si comandanții-nulitati absolute- precum dl inspector principa Schela in cap Chirila Gabriel(stie el ce zic-toti studenții stiu ca a ajuns comandant de la o schela in cap) care este , a fost si va ramane o nulitate absoluta.Cu onoare si multa stima indemn colegii sa dezvaluie ce e in APAIC sa scapam instituția de nulitățile absolute si de doctorii in obtinerea falsa a doctoratelor.(VORBA UNUI INSPECTOR-SEF DE IPJ:LA APAIC NU MAI CAINII NU AU DOCTORATE)
    SERVESC PATRIA !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută