Guvernul vrea sa emită în regim de urgență ordonanță pentru salarizarea în 2017

Ieri, 15.12.2016, ora 11:00, la sediul Ministerului Finanțelor, a fost convocată în regim de urgență comisia de dialog social având ca ordine de zi, proiectul de ordonanță de urgență a guvernului privind salarizarea pentru anul 2017.

După ce în 28.11.2016, la ședința Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, ce a fost prezidată de Dacian Cioloș, prim ministrul României, a fost prezentat un proiect al legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, întocmit fără consultarea organizațiilor sindicale, surpriza a venit din partea Ministerului Finanțelor.

Cu toate că păstorul legislației cu privire la salarizare este Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, iată că după ce mirajul alegerilor parlamentare, a scăzut brusc și interesul tehnocraților pentru „a face și a drege”. Vă reamintim că proiectul legii salarizării a fost inițiat și promovat de ministrul muncii, Dragoș Pâslaru, care aștepta din partea confederațiilor sindicale observații pe marginea acestui proiect până în 12 decembrie.

Iată că, așa cum vă spuneam și noi într-un articol precedent, mirajul tehnocrat a unei legi unitare a salarizării a fost spulberat prin încă un act normativ de tip ordonanta de urgenta prin care se carpeste și pt 2017 salarizarea bugetarilor.

Alăturat atașăm proiectul de ordonanță de urgenta privind salarizarea pentru 2017.

Ordonanță de urgență salarizare 2017

Sindicatul EUROPOL: Guvernul vrea sa emită în regim de urgență ordonanță pentru salarizarea în 2017

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută