Guvernul a luat înainte de a da! Indemnizațiile pentru alegeri diminuate

Așa cum v-am informat în comunicatul anterior, președintele Sindicatului Europol l-a interpelat în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la sediul MAI pe premierul Marcel Ciolacu căruia i-a adus la cunoștință că polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii cre sunt implicați în tot ceea ce înseamnă paza secțiilor de votare și desfășurarea în condiții de siguranță a procesului electiv, sunt plătiți cu suma de 23 RON pe zi, în condițiile în care mulți dintre aceștia stau efectiv între 24 ore și 48 ore în secțiile de votare sau în mașini păzind sacii cu buletinele de vot.

După reacția de nedumerire a primului ministru, acesta precizând că în opinia domniei sale este de neconceput ca în situația în care există cel mai mare buget alocat pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral pentru anul 2024 să avem situații în care cei angrenați în acest dispozitiv să fie plătiți cu o asemenea sumă derizorie și că se va asigura ca polițiștii și militarii să beneficieze de aceeași indemnizație asemănătoare celorlalți membri nominalizați în Hotărârea de Guvern din anii precedenți.

Astfel, în urma propunerilor punctuale pe care organizația noastră le-a formulat, a fost pus în transparență decizională proiectul de OUG privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, unde la art. 23 alin. 3 exista următoarea prevedere:

Surpriza referitoare la această indemnizație a apărut însă după ce proiectul de OUG a fost pus în dezbatere publică, constatând la acest moment că valoarea sumei aferente unei zile de activitate a personalului MAI inclus în planurile de măsuri cu ocazia alegerilor s-a diminuat cu 146 de lei, fără să fim informați cu privire la motivele ce au fundamentat această decizie, în ciuda afirmației premierului din care rezulta că există cel mai mare buget alocat pentru desfășurarea procesului de vot.

Această diminuare a indemnizației se regăsește în Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 ce a fost publicată la data de 08.03.2024 în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 195, de unde rezultă faptul că personalul MAI inclus planurile de măsuri privind activitățile specifice din competență în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor din data de 9 iunie 2024, beneficiază pe zi de activitate de o indemnizație de 250 lei.

Tot din cuprinsul acestui act normativ rezultă că personalul MAI inclus în planurile de măsuri specifice procesului electoral va beneficia de o creștere cu 12 lei a indemnizației de protocol, urmând astfel să primească 35 de lei de persoană în loc de 23 de lei pentru fiecare zi de activitate.

La acest moment ne putem doar întreba dacă pentru aceste sume care nu reprezintă altceva decât simple firimituri în raport de promisiunile anterioare, se merită să mai păzim sau nu secțiile de votare atâta timp cât însăși Poliția Română ne-a comunicat public faptul că nu avem în atribuții activitatea de pază a obiectivelor, cu excepția celor aparținând propriei noastre instituții.

Din ăpăcate, cu toate promisiunile făcute de ministrul Cătălin Predoiu, se pare că dumnealui e ocupat cu orice altceva, mai puțin cu misiunea de a conduce MAI și de a reprezenta interesele angajaților, așa cum o fac alți miniștrii, obținând rezultate importante.

VEZI AICI-Proiectul de OUG privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024

VEZI AICI-OUG privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, publicat în Monitorul Oficial!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Guvernul a luat înainte de a da! Indemnizațiile pentru alegeri diminuate

Distribuie

Un răspuns

  1. PENTRU PENSIONARI DE CE NU AU BANI SA MAREASCA ACUM PENSIILE PENTRU EI DE CE AU RUSINE SA LE FIE DE CE LE DA BANI LA CEI CARE NU AU LUCRAT SI NOI CARE AM LUCRAT NU NE DE NIMIC AM 28 ANI LUCRAT SI 16 ANI GRUPA 1 SI. 2 LA CARE NU AM PIMIT NIMIC AM A DAT 200 LEI PESTE 2000 LEI SI AM PIERDUT TOATE DREPTURILE DIN CAUZA LA CEI 200 LEI FIINTELE ASTEA UMANE NU GINDESC CE FAC NU II INTERESEAZA CA FAC RAU OAMENILOR RUSINE EU NU LE DAU VOT

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută