Eroi pe stradă, la graniță, pretutindeni !

Există peste tot eroi, iar ei  sunt mai aproape decât credeți. Pentru noi toți, eroii sunt polițiștii care în această perioadă sunt la datorie pentru binele nostru, ei fiind pretutindeni, începând cu granițele României, pe stradă sau la ghișeu, pentru că au un singur scop, să ne fie nouă bine.

Epidemia de coronavirus  a făcut ca misiunile lor să fie mult mai antrenante, iar riscurile au crescut în același timp. O dată cu decretarea stării de urgență, urmată apoi de emiterea ordonanțelor militare, polițiștii indiferent că au fost de la ordine publică, circulație, frontieră sau imigrări, au fost cei care au participat continuu și fără echivoc la îndeplinirea sarcinilor  pe linia prevenirii răspândirii coronavirusului și au asigurat un climat optim de ordine și siguranță publică și un răspuns ferm la orice formă de criminalitate, în special a celei care dorește să profite de această stare de urgență.

Indiferent că aceștia au avut insuficiente materiale de protecție, iar riscul de a contacta virusul ucigaș este iminent prin natura activităților desfășurate, își îndeplinesc în continuare misiunile cu conștiiciozitate și fermitate,  nerecurgând la măsuri extreme care să-i determine să-și dea demisia sau sa refuze să execute misiunile, deși în multe situații, pentru multe alte persoane, acest act ar fi reprezentat o soluție de siguranță.

Începând cu haosul creat la punctele de trecere a frontierei acolo unde colegii noștri au ținut piept puhoiului de cetățeni veniți din focarele de infecție din Europa, urmând cu misiunile de supraveghere a persoanelor aflate în izolare sau carantină și terminând cu menținerea stării de acalmie în perioada restricțiilor impuse de ordonanțele militare, eroii noștri nu au fugit din fața virusului ucigaș și au rămas în prima linie pentru ca nouă astăzi să ne fie bine.

Au fost binevenite încurajările venite din partea ministrului afacerilor interne, a premierului și a președintelui României, însă acestea sunt insuficiente. Polițiștii au nevoie de materiale de protecție, au nevoie să fie testați pentru coronavirus și nu în ultimul rând, trebuie să fie stimulați. Pe același model, cum dorește  Guvernul României să acorde stimulente cadrelor medicale din fonduri europene, la fel și polițiștii operativi care sunt în prima linie, merită să fie stimulați pentru că și misiunile lor pe care le îndeplinesc în acestă perioadă implică un grad de risc ridicat, în ceea ce privește contaminarea lor și a celor dragi.

Având în vedere că mâine, în cadrul ședinței de Guvern va fi pe ordinea de zi ordonanța de urgență privind acordarea acestor stimulente, solicităm în mod public premierului Ludovic Orban, cât și ministrului Marcel Vela șă  ia în considerare și pe polițiștii operativi  din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră și de la Imigrări la acordarea acestor stimulente, pentru că și ei sunt eroii din lupta împotriva noului coronavirus și fără ei în primă linie, țara nostră nu ar fi făcut față acestei provocări.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Eroi pe stradă, la graniță, pretutindeni !

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută