Elevii din Scolile de Poliție „furați” la bani de MAI.

După ce salariile polițiștilor au crescut cu 25% pe hârtie, iar în buzunar mărirea s-a resimțit într-un cuantum mediu de 30 lei, iată că MAI-ul se gândește să fure și de la elevii Școlii de Agenți de Poliție Câmpina.

În aceste zile am primit mai multe sesizări din partea colegilor noștri, elevi ai școlilor de poliție, care ne-au relatat despre faptul că nu și-au primit cel mai elementar drept, respectiv norma de hrană pentru lunile ianuarie și februarie.

Pentru a înțelege fiecare despre ce este vorba, vă spunem că elevii școlilor de poliție care promovează examenul de admitere semnează un contract cu Ministerul Afacerilor Interne, pe o perioadă de 10 ani, în care se angajează că își vor desfășura activitatea în Poliție. În caz contrar, dacă aleg să demisioneze, aceștia sunt obligați să plătească întreaga școlarizare, cazare și masă pe care o primesc.

Astfel, pe perioada în care se află în unitățile de învățământ primesc 3 mese/zi iar pe perioada în care sunt în practică, aceștia trebuie să primească, conform legii, contravaloarea în bani a hranei. Deși sunt deja în practică din luna ianuarie, nici până în prezent, cele câteva sute de elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție Câmpina nu au primit suma de 676 de lei corespunzătoare normei de hrană.

Organizația noastră a sesizat deja conducerea IGPR, fără însă să primească o explicație cu privire la această anomalie. Am aflat că această situație se regăsește doar la nivelul Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, deoarece elevilor de la Școala de Agenți de Poliție Cluj le-au fost virate sumele de bani încă din ianuarie.

Este inadmisibil ca acești elevi să fie bătaia de joc a unor incompetenți, mai ales că nu vorbim despre drepturi salariale ci despre norma de hrană. Să nu uităm că elevii școlilor de poliție se află oricum într-o situație de inechitate și discriminare în raport cu colegii lor care s-au încadrat direct. Spunem asta deoarece în timp ce colegii lor încadrați direct primesc salariu din prima luna, ei primesc doar solda de elev în cuantum lunar de 109 lei pe perioada de școlarizare.

Vă asigurăm că Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL va face toate demersurile necesare pentru ca sumele restante să fie virate în cel mai scurt timp și ținem să mulțumim elevilor care au avut încredere în noi și ne-au scris despre această problemă

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Elevii din Scolile de Poliție „furați” la bani de MAI.

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută