De vorba cu ministrul MAI pe peronul însângerat al gării Burdujeni

Sistemul l-a ajutat sa-si respecte juramantul, sa-si dea viata, insa pentru nimic. Sistemul odios in care a fost transformata politia romana la impins pe politist la moarte, stim cu totii! Pentru ca toti ministrii de interne si inspectorii generali ai politiei romane si-au dorit si isi doresc o politie slab dotata, neprotejata cu nimic in fata infractorilor, am ajuns astazi, sa discutam despre problemele cu care se confrunta politistii calcand in balta de sange scurs din trupul politistului ucis in Gara Burdujeni, Sorin Vezeteu.

Dupa inmormantare, echipa de oficiali in fruntea careia se afla ministrul Carmen Daniela Dan si Seful Politiei Romane, Chestor principal de politie, Despescu Bogdan, au solicitat o intalnire cu politistii la Postul de Politie TF Burdujeni. Majoritatea discutiilor s-au purtat afara, pe peron, langa altarul unde ardeau lumanarile aprinse in memoria politistului ucis miseleste, dar si in interiorul postului de politie, departe de ochii si urechile pasagerilor din gara.

Am constatat ca exista o lipsa intentionata de comunicare intre inspectoratele de politie, IGPR si minister. Sefilor le este frica sa raporteze ca nu sunt suficienti politisti pentru a asigura un serviciu de patrulare corespunzator si prefera sa sacrifice agentii de politie, sa-i trimita la moarte sigura. Doamnei ministru nu-i venea sa creada ca de ani de zile, la posturile de politie tf, politistii sunt planificati singuri in serviciu si a recunoscut ca nu exista resursa umana pentru ca aceasta greseala sa fie raparata, dand de inteles ca, probabil, vor mai fi astfel de cazuri tragice!

Promisiuni, multe promisiuni,cu rezolvari pe termen lung, asa cum am fost invatati. De ce sa nu recunosc, am observat si unele intentii bune, dar fara o fermitate politica din partea ministerului si una decizionala din partea IGPR nu se va rezolva niciodata nimic. Doamna ministru nu a fost de acord ca politia romana trebuie reformata din temelii prin schimbarea tuturor sefilor iresponsabili, plafonati de zeci de ani pe functii, fara niciun fel de rezultate in sensul asigurarii unei mai bune sigurante a cetatenilor pe strazi.

Politistii s-au plans, domniile lor au ascultat dar nu stiu si ce au inteles ca trebuie facut. De acord am fost toti ca statutul politistului trebuie schimbat, dar impreuna cu actele normative complementare pe care le folosim zilnic in exercitarea atributiilor de  serviciu. Am intrebat, de ce, doar dupa ce moare un politist se grabesc sa umble la legislatie? De ce pana acum nu s-au sinchisit politicienii sa schimbe statutul ? Intrebari fara raspuns…

In concluzie, pana se va gasi cineva sa modifice legislatia in sensul protectiei maxime a politistului, ramanem pe cont propriu, ca si pana acum. Sfaturile noastre sunt si vor ramane aceleasi: refuzati sa mai intrati in serviciu de unii singuri si luati atitudine daca vreun sef se incapataneaza sa va puna vietile in pericol prin santaj si promisiuni de sanctiuni disciplinare.

In cel mai rau caz pentru ei, si cel mai fericit pentru voi, isi vor taia singuri craca de sub picioare. Am jurat sa ne dam viata pentru tara nu pentru functia vreunui sef de tinichea. Nu vrem sa fim „eroi”, vrem doar sa stim ca putem sa ne facem datoria, iar la finalul zilei sa ne intoarcem acasa la familie si copii.

Viitorul ne apartine!

Canarau Ioan, Vicepresedinte

 

Sindicatul EUROPOL: De vorba cu ministrul MAI pe peronul însângerat al gării Burdujeni

Distribuie

Un răspuns

  1. Cand e vorba de drepturi suntem functionari publici, cand se da ceva la functionari suntem militari cu toate ca asa si este caci depunem un juramant fate de patrie ca si militarul, nu ca si ministrul „Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul viieții!” Dumnezeu sa aibe grijă de sufletul colegului nostru, Dumnezeu să-l i eirte!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.