Dăm tonul protestelor la prefecturi și MAI

Organizațiile sindicale din sistemul de „Apărare, ordine publică și securitate națională” afiliate Federației PUBLISIND, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP, dă tonul protestelor și organizează o acțiune comună de pichetare a prefecturilor din întreaga țară, ca o primă reacție la proiectul Ordonanței de urgență pe care primul ministru Florin Câțu a anunțat public că îl va promova și care vizează înghețarea drepturilor salariale pentru anul 2021.

Activitatea de protest se va derula mâine, între 10:00 – 12:00, în fața sediilor prefecturilor, în limita maximă prevăzută de Legea 55/2020, respectiv 100 de persoane. La acțiunea noastră, în semn de solidaritate vor participa grefieri și reprezentanți ai celorlalte sindicate afiliate Federației PUBLISIND.

Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva polițiștilor în condițiile în care, de 8 luni suntem în prima linie și gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2. Inclusiv cifrele vorbesc grăitor despre riscurile la care ne expunem zilnic, peste 12.000 de infectați din rândul personalului MAI și 30 de decese.

Deficitul de personal suplinit tot de oamenii din activitate, sutele de ore suplimentare efectuate de fiecare angajat, costurile cu echipamentele de protecție, tratamente, testări care au fost suportate integral de către angajați, dar și lipsa oricăror compensații de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgență și a stării de alertă, culminând cu înghețarea drepturilor salariale din Legea 153/2017, au generat mari tensiuni și nemulțumiri ale personalului.

Aceasta este doar prima reacție de moment, care va fi precedată de alte forme pe care le vom anunța în prima săptămână a lunii ianuarie (excesul de zel și bunăvoința excesivă -aplicarea avertismentului, refuzul de efectuare al orelor suplimentare și chiar blocarea activității, prin intervențiile doar la cazurile de urgență).

La protestul de la București care se va desfășura pe trotuarul din fața MAI, alături de colegii din Federația PUBLISIND, singurii care au acceptat să participe la acțiune sunt colegii de la Sindicatele Pro Lex și Diamantul. Chiar dacă este Ajunul Anului Nou, chiar dacă fiecare dintre noi putem găsi pretexte să nu participăm, trebuie să fiți conștienți că nu vom obține nimic comentând pe Facebook. Vă așteptăm mâine în număr cât mai mare. AJUNGE, polițiștii nu mai acceptă umilința!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Dăm tonul protestelor la prefecturi și MAI

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Inițial am crezut că ăștia numai de noi își bat joc, dar văd că n-au limite, se impune ca pe viitor să fiți mult mai atenți de la cine primiți ordine, care este scopul și interesul acestora, voi nu aveți dreptul să deveniți obedienții unor minți bolnave!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută