Prima întâlnire cu ministrul MAI

În urma demersurilor comune ale federațiilor sindicale reprezentative (Federația PUBLISIND, Uniunea „Forța Legii”, FSNPPC, Federația „A. I. Cuza”, Federația „Sed Lex”) care s-au unit în acțiunile pentru contestarea OUG prin care se intenționează înghețarea salariilor, ministrul Lucian Bode a organizat o întâlnire azi, ora 09:30, la sediul MAI cu scopul declarat de a identifica soluții la situația actuală.

Ministrul Bode a început întâlnirea prin declararea intențiilor bune pe care le are pentru a rezolva probleme existente la nivelul MAI. A mai spus că „nimănui nu îi convine” să aibă câte 100 de polițiști în fața fiecărei prefecturi. Înțelege însă că acestea sunt instrumentele sindicale pentru că la rândul său a activat în zona sindicală în trecut.

Cosmin Andreica, Președintele Sindicatului EUROPOL, i-a urat bun venit în MAI cu toate că nu știm dacă și dumnealui și-a dorit acest portofoliu și cât are de gând să-l ocupe, însă este important să înțeleagă că polițiștii au rămas fraierii sistemului bugetar, care nu au beneficiat de nicio măsură compensatorie pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, au executat în ultimele 8 luni toate misiunile legate de pandemie fără să pună condiții, au efectuate sute de ore suplimentare, iar peste 12.000 de colegi au fost infectați și 30 au trecut la cele veșnice. A precizat că nu are rost să dezbatem la acest moment problemele de sistem, ci trebuie să primim garanții clare că „înghețarea” nu se va aplica personalului din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

În finalul întâlnirii, ministru Bode a precizat că a luat în considerare argumentele organizațiilor sindicale și tensiunile ridicate la nivelul personalului MAI, sens în care a precizat că există mai multe variante de lucru și ne solicită să vedem rezultatul acestora după ședința de Guvern care va avea loc în această după amiază.

Sindicatul EUROPOL nu renunță la formele de protest până nu vom avea o garanție reală, irefutabilă, sens în care rugăm colegii să continue mobilizarea pentru prima acțiune de protest ce va avea loc mâine, 31.12.2020, între 10:00 – 12:00, la nivelul fiecărei prefecturi din țară. Salutăm de asemenea solidaritatea colegilor din penitenciare, a grefierilor și a funcționarilor din administrația publică centrală, care vor veni alături de noi la protestul de mâine.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Prima întâlnire cu ministrul MAI

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Felicitari pentru modul in care ati exprimat punctul de vedere al oamenilor legat de Legea 153/2017 !
    Am deschis televizorul si astept sa vad daca domnul Bode se si tine de cuvant.

  2. Ramane cum am stabilit….. Deci Catu este un Robin Hood modern… Ia de la saraci ca bogatii sa ramana cu aceleasi venituri colosale de ani de zile…. Nu doreste sa isi taie propriile salarii dar taie tot de la saraci…

  3. va salut, o intrebare, de ce nu apare sporul de specialist de clasa pe fluturas si unde putem verifica daca intr-adevar se acorda acest spor ?! Peste tot se spune că se acorda din ianuarie 2021 dar salariile au ramas neschimbate. Multumesc, cu stima

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută