Cum se vor împărți salariile de excelență

După o perioadă de incertitudine cu privire la acordarea majorărilor salariale pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale, ministrul afacerilor interne a aprobat nota raport referitoare la alocarea procentelor specifice, astfel că zilele acestea vor fi analizate  propunerile pentru acordarea acestora, urmând ca săptămâna aceasta să fie aprobată lista cu polițiștii care vor beneficia în următoarele 6 luni de acest drept.

De cele mai multe ori premiile de excelenta au fost  acordate cu preponderență șefilor, procentele cele mai mari, de 40-50% sunt acordate celor cu salariile cele mai mari, notele de fundamentare sunt formale și de multe ori sunt întocmite după nominalizarea beneficiarilor, iar lista beneficiarilor salariilor de lucrări de excepție este „secretă”.

La ședințele privind acordarea acestor majorări salariale este necesară și prezența organizațiilor sindicale pentru transparentizare, fapt pentru care ne dorim stabilirea unui mecanism obiectiv de acordare, în special pentru structurile operative, care sa fie convenit împreună cu sindicatele, analizarea propunerilor și a notelor de fundamentare în sistem încrucișat, fără ca șeful care analizează să cunoască numele polițistului propus și de asemenea publicarea beneficiarilor și a notelor de fundamentare pentru a reprezenta un exemplu pe care sa îl urmeze și ceilalți polițiști.

Ministerul Afacerilor Interne a dispus ca majorările să fie acordate în proporție de maxim 30% pentru structurile suport    (din care maxim 40% funcții de conducere și 60% funcții de execuție) și minim 70% pentru structurile operative (din care maxim 40% pentru funcții de conducere și minim 60% pentru funcții de execuție).

Totodată, am solicitat printr-o adresă,  Inspectoratului General al Poliției Române atribuirea în mod transparent și obiectiv a acestor salarii și, așa cum se face precizarea și în informarea instituției către subunități, trebuie să se acorde o atenție deosebită în atribuirea acestora, polițiștilor care au fost direct implicați în activitățile privind prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului (CITEȘTE ARTICOLUL AICI)

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum se vor împărți salariile de excelență

Distribuie

5 răspunsuri

  1. Bună seara!
    În cazul agenților din cadrul IPJ Mureș, șefii de secțiilor rurale au primit ordin ca propunerile pentru agenți să le facă pentru a primi 30%, nu 30-50% cum ar fi normal. Așa că indiferent de eforturile depuse, aceștia nu vor primi mai mult decât s-a făcut propunerea, adică 30%.

  2. Niciodată nu sa dat la cei ce muncesc, doar la cei cu pile. Aia aveau salarii mar, bineînțeles și pensii mari. Iar cei ce primeau nici măcar nu spuneau deoarece nu meritau. Nemernici și aia care dădeau și aia care primeau .

  3. Spune-ti-ne dacă știți ceva despre zvonurile privind schimbarea uniformei..sau dacă aveți ceva fotografii.
    Este adevărat ca noua uniforma este tip salopeta?!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută