Crește norma de hrană pentru polițiști?

Mare agitație zilele acestea cu privire la aborgarea și publicarea unor Ordine de ministru referitoare la norma de hrană a personalului din Ministerul Afacerilor Interne. Concret, prin Ordinul MAI 142 din 16.11.2017 a fost abrogat Ordinul MAI S/310 din 21.12.2009 privind hrănirea efectivelor

 Ministerului Afacerilor Interne în timp de pace, cu modificările și completările ulterioare, declasificat ca urmare a publicării în M.Of. a Ordinului MAI 136/08 noiembrie 2017.

Prin noul Ordin MAI, se clasifică toate anexele referitoare la detaliile defalcate pe normele de hrană care erau publice până în acest moment fără însă a fi operate modificări asupra nivelurilor calorice stabilite anterior.

CITESTE AICI OMAI 310 din 2009

Ce este important de precizat însă, că norma de hrană nu se mărește așa cum au anunțat anumite organizații petardă din sistemul de apărare. Scopul intoxicării cu această informație, că norma de hrană ar crește cu 8 lei/zi, în prezent fiind 32 lei/zi, este clar determinat de intenția de calmare a maselor, adică și a noastră a polițiștilor. Și toate acestea pentru a ne distrage atenția de la dezastrul care se va abate asupra salariilor polițiștilor începând cu 01 ianuarie 2018 când Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice va intra în etapa a doua de aplicare.

În zilele ce urmează, Sindicatul EUROPOL va prezenta pe larg cifrele catastrofei salariale la care vom fi cobai cu toții și care va genera inevitabil, tocmai pentru polițiștii din operativ diminuări semnificative ale salariului net, în funcție de condițiile de muncă. Vedem cum celelalte organizații din MAI tac mâlc, ori pentru că nu au capacitatea și încă nu au conștientizat riscul iminent al diminuării salariilor, ori pentru că au „sarcină de partid” să calmeze polițiștii și să le spună că totul va fi bine.

Norma de hrană va suferi modificări numai în situația în care vor fi îndeplinite condițiile prevăzute de art. 5 alin. 1-2 din OG 26/1994, respectiv să  existe o diferență de peste 5% a indicilor de consum. Astfel, oricine poate să verifice aceste date consultând site-ul Institutului Național de Statistică.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Crește norma de hrană pentru polițiști?

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Nu vreti sa explicati pe argumente in ce va consta dezastru dupa 01.01.2018 cu referiri concrete la categoriile de lucratori afectate?

    1. Din cauza complexitatii mecanismului de salarizare ce va produce efecte incepand cu 1 ianuarie 2018, vom posta in zilele urmatoare mai multe materiale pe acest subiect.

    1. Cand norma de hrana se mareste sau scade, masura afecteaza intreg sistemul de ordine publica. In consecinta, sunteti intr-o foarte mare eroare si din pacate aceasta este atitudinea de zvonistica care prinde in sistemul nostru.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută