Jocuri de mimă la ședințele de dialog social din MAI

In data de 09.11.2017 Ministerul Afacerilor Interne a organizat sedinta cu toate confederatiile sindicale pentru modificarea unor ordine de ministru cu incidenta asupra carierei polițiștilor. Asa cum reiese de pe adresa de web www.mai.gov.ro la sectiunea transparenta decizionala era postat urmatorul anunt:

 

Desi a fost o sedinta de aproape 3 ore la care au participat toate confederatiile sindicale si specialistii din MAI, se pare ca totul a fost “la misto”. Organizatia noastra a venit cu propuneri punctuale si sustenabile,care nu aveau impact financiar si erau izvorate din problemele cu care s-au confruntat politistii de la emiterea Ordinului MAI 140/2016, insa toate au fost un domino.

Suntem siguri ca si celelalte organizatii sindicale au transmis propuneri, insa am asistat la un mare joc de mima, in care ni s-a pus sub nas un proiect de ordin gandit doar de specialistii din MAI care a fost introdus in noul ordin fara niciun punct sau o virgula in plus. Aflam ca pe site-ul oficial al Monitorului Oficial www.monitoruloficial.ro a fost publicat in data de 21.11.2017 OMAI 144/2017.

Ministerul Afacerilor Interne mimeaza dialogul social si mai mult de atat are o parere execrabila fata de cei pe care ii invita la sedintele de dialog social, asta doar pentru a arata opiniei publice deschiderea la comunicare. Aceasta pierdere de timp atat pentru reprezentantii MAI, cat si pentru reprezentantii sindicatelor, mascata sub forma unei sedinte de dialog nu face decat sa credem ca nu se doreste o schimbare in bine pentru politisti.

Spunem asta in masura in care am transmis in format “mura-n gura” propunerile de modificare :Forma in vigoare-Forma propusa de Sindicat-Expunere de motive. Lucrul facut pe graba asa cum s-a intamplat si cu modificarea Ordinului MAI, nu face decat sa adanceasca disensiunile si problemele politistilor. Celebrul personaj caragialian Farfuridi, autorul memorabilei replici  “din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica” se zvarcoleste in mormant cand vede ca MAI –ul foloseste “pas cu pas” aceasta replica.Sa fie specilistii din MAI fani ai comediantului |I.L .Caragialele?

O vom intreba in mod public pe doamna ministru Carmen Dan și nu dorim sa fie doar o întrebare retorica, ce raspuns va da celor peste 50 de politisti care nu au putut fi numiti ca ofițer, ale căror destine și cariere au fost practic distruse din cauza prevederilor defectuoase ale acestui ordin, ce va spune politistilor de frontiera care nu vor putea fi avansati cand vor sarbatori Ziua Politiei de Frontiera sau ce le va raspunde politistilor care s-au straduit sa contribuie constructiv la schimbarea in bine a acestui ordin facut pe genunchi.

Ne exprimam dezgustarea fata de aceasta mimare a unor sedinte de dialog ieftine care nu aduc decat o adancire a neincrederii politistilor in dorinta meschina a Ministerului Afacerilor Interne de a aduce o schimbare in activitatea politistilor. Pe viitor poate vom fi anuntati cand vor mai fi acest tip de sedinte sa stim sa aducem Popcorn și Coca Cola, iar sedintele vor fi mult mai relaxante. Nu putem transmite politistilor decat ca, la nivelul MAI nu exista vointa de schimbare a unor lucruri care nu functioneaza, iar vocea politistilor nu conteaza.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Jocuri de mimă la ședințele de dialog social din MAI

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Cei peste 50 de polițiști ce nu au putut fi numiți ca ofițer fac parte din cei ce au fost declarați ADMIS la concursul din August 2017, sau din cei ce au terminat Academia de Poliție la FR, de-a lungul timpului?

  2. Domnilor lideri de sindicat,am consultat toate site-urile sindicatelor din politie si nu numai.NICIUNUL nu abordeaza unul din subiectele cele mai sensibile pentru angajatii din structura de aparare.TOTi se fac ca sunt surzi si orbi si nu aud sau vad faptul ca toata presa este impanzita de articole cu declaratiile si intentiile doamnei ministru a MAI, care afirma clar si raspicat faptul ca are intentia si sprijinul politic pentru modificarea varstei de pensionare a politistilor si militarilor.Tocmai ea care a aprobat sefilor din minister sa se pensioneze la 39 de ani si i-a angajat a doua zi.Doamna ministru nu stie ca noi nu putem iesi la pensie inainte de 47 de ani dupa deducerea grupei de munca!Nu stie ce inseamna grupa de munca sau conditiile si riscurile,explicatii.Dinsa vrea sa alergam dupa hoti pana la 60-65 de ani.Voi sindicatele de ce nu luati atitudine ptr. ca ne priveste pe toti. Asteptati ca sa ne trezim in fata faptului implinit ca si cu contributiile, cu o lege modificata si care ne va face sa alergam in baston sa aplicam legile tarii? Sa asteptam ca politicienii care habar nu au ce inseamna sa fi militar sau politist, ce inseamna riscul la care te expui zilnic, sa nu fii in siguranta tu si a familia ta,stresul,etc. si sa ne trezim terminati de acesti habarnisti.Luati atitudine fermi si hotarati in aceasta problema, atat in discutiile cu ministrul cat si cu parlamentarii sau membrii guvernului.Asteptam vesti despre aceasta problema!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.