Condiții de ev mediu în locuințele de serviciu ale polițiștilor

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu gresie căzută, fără apă curentă și cu beton pe jos.

Nu am descris o celulă din închisorile comuniste, ci un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023.

Și să nu credeți că este un basm, ci realitatea cruntă din Ministerul Afacerilor Interne condus de plenipotențiarul Lucian Bode, care este reprezentată în concret de imagini dezolante.

Este absolut evident faptul că spațiul din imagini, presupus a fi locativ, nu ar fi propice nici să găzduiască animale. Ori mai marii IPJ Alba nici măcar nu s-au sinchisit să ia în considerare remarcile colegului nostru cu privire la situația improprie în care se află locuința de serviciu de la Postul de Poliție Lupșa.

În contextul în care șeful IPJ Alba a stabilit că polițistul în cauză îndeplinește condițiile de atribuire a unei locuințe de serviciu, fără să-i pese că statutul acesteia nu este cu mult diferit de cel al unei cocini pentru porci în care colegul nostru ar fi trebuit să locuiască împreună cu familia, orice comentariu este de prisos.

Pe principiul facem economii la buget, Comisia de analiză a solicitărilor de decontare a transportului de la domiciliu la locul de muncă a stabilit retragerea sumei forfetare care reprezenta decontarea în parte a navetei colegului nostru pe motiv că postul de poliție deține o „locuință de serviciu” vacantă.

Este clar pentru toată lumea că acel spațiu trebuia declarat de către Serviciul Logistic ca fiind impropriu pentru a fi locuit și, pe cale de consecință, inclus într-un program de renovare.

Desigur, acest lucru presupunea un minim interes din partea ,,specialiștilor” de la Serviciul Logistic, care prin neglijența lor, nu doar că au umilit un alt polițist, dar i-au și creat acestuia un prejudiciu financiar consistent, deoarece în situația dată colegul nostru nu poate locui în spațiul pus la dispoziție de unitate, fiind nevoit să facă naveta în continuare care i-a fost sistată tocmai din cauza existenței ,,grajdului” vacant.

În imaginile de mai jos puteți observa „grajdul de serviciu” pentru ca locuință nu o putem numi, pe care IPJ Alba i-a alocat-o cu multă bunăvoință colegului nostru.

Iar dacă reprezentanților IPJ Alba nu li se pare că aceste condiții sunt inumane și vor comunica opiniei publice că imaginile nu sunt reale ori că sunt din Paleolitic îi invităm acolo împreună cu familiile măcar o zi și ulterior să încerce să ne contrazică.

Organizația noastră a sesizat conducerea Inspectoratului General al Poliției Române cu privire la modul în care colegul nostru a ajuns să fie tratat de către instituția în cadrul căreia lucrează.

Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Condiții de ev mediu în locuințele de serviciu ale polițiștilor

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.