Continuăm acțiunile de protest pentru acordarea restanțelor salariale

În timp ce Guvernul ne spune că pentru polițiști și militari nu există resurse financiare din cauza războiului  pentru a ne acorda restanțele conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și ne sugerează să ne mulțumim cu firimituri precum salariul de grad, aceiași parlamentari care se află la guvernare și-au votat majorarea sumelor forfetare pentru cheltuielile lunare cu cabinetele parlamentare cu 7500 lei net.

Astfel, suma forfetară pe care „șmecherii” o vor primi este de 35.500 de lei pe lună, în timp ce nouă, angajaților din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională nu ne sunt acordate restanțele salariale într-un cuantum de aproximativ 300-500 lei. Din cauza modului dezastruos de guvernare, profesia de polițist a devenit total neatractivă, iar cei care încă mai rabdă să lucreze în instituțiile ce fac parte din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională care a fost dus în derizoriu, abia dacă mai reușesc să-și asigure traiul de la o zi la alta.

Prin prisma acestor strategii, nu putem decât să constatăm că la acest moment Guvernul României dorește ca angajații din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională să fie în continuare ultimii fraieri ai sistemului bugetar, în timp ce atunci când este nevoie de noi suntem mereu în prima linie, lucrând în condiții extrem de dure, cu resurse financiare precare și cu scheme de personal vacante în proporție de peste 25%, cu programe de lucru aproape imposibile și cu un volum uriaș de ore suplimentare care ne distrug sănătatea pe zi ce trece.

În aceste condiții Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare, afiliate Federației Publisind și Blocului Național Sindical va participa la acțiunile din data de 24 și 25 martie 2023, pentru a prezenta revendicările polițiștilor și militarilor, astfel:

  • aplicarea în integralitate a legii salarizării 153/2017;
  • actualizarea normei de hrană și a normei de echipare;
  • actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate în prezent la nivelul anului 2009, inclusiv chirie;
  • acordarea salariului de grad la valoarea integrală actualizată;
  • indexarea și actualizarea pensiilor militare;
  • stoparea demersurilor abuzive de modificare a Legii pensiilor militare. 

Pe cale de consecință, vă așteptăm să participați în număr cât mai mare să ne prezentăm nemulțumirile în cadrul acțiunilor de protest, atât în fața reprezentanților Guvernului, cât și a opiniei publice, după cum urmează:

-24 martie 2023, începând cu ora 11:00 vom protesta în fața Guvernului României de unde vom pleca într-un marș susținut către Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor.

25 martie 2023, cu ocazia Zilei Poliției Române, începând cu ora 11:00 vom protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne pentru a marca modalitatea derizorie în care am ajuns să celebrăm ziua armei, din cauza salarizării precare.

Trebuie să înțelegem că de pe margine nu se poate schimba cursul destinului nostru și nu vom putea să mai asigurăm traiul zilnic pentru familiile noastre, ci doar printr-o implicare activă și o participare masivă la protestele organizate vom putea determina factorii guvernamentali să-și îndrepte atenția asupra revendicărilor noastre.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Continuăm acțiunile de protest pentru acordarea restanțelor salariale

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Cu proteste nu vom obține nimic. Poate, eventual, alte câteva firimituri, ce nu vor face decât sa prelungească agonia. A noastră individual, dar și a întregului aparat al MAI. Blocati activitatea, Asumați vă acest risc și chemați ne! E singura soluție! Hai sa le arătăm acestora personaje sumbre ce înseamnă, fie și numai pentru o ora, ca tara sa rămână fără poliție! Acești neica nimeni, politicieni și latrăi din mediul privat ( vânzători de chiloți, prezervative, table, șuruburi, uși, etc. toți cu salarii uriașe, mult peste ce avem noi, și cu studii mult, mult sub ale noastre) vor realiza cât de inutili sunt fără noi! Abia atunci! Abia atunci vor realiza ca profesia noastră presupune riscuri și sacrificii enorme! De ce nu s au făcut toți latrăii ăștia polițiști? Pentru ca nu pot și pentru ca e greu! Sa fii polițist înseamnă sa ai chemare și vocație, sa fii dispus sa ți riști familia, sănătatea și viata, și sa mai ai și ceva studii, de bine de rău. Sa fim serioși, toți latrăii ăștia credeți ca și au ales meserii de vânzători de prezervative, țevi, table, uși, etc din chemare și vocație??? În niciun caz! Atât a mai rămas. Au luat bacul cu greutate, au plătit sa facă o facultate, și s au făcut corporatiști! Ca atât a mai rămas! Era prea greu sa devina polițiști, profesori, medici. E nevoie de minte și carte pentru asa ceva! Și de multe altele! Și acum latră în spațiul public, ne vor mai săraci! Singura soluție este blocarea activității! Nu mi veniți cu chestia ca n avem voie la greva prin lege! Tot oameni suntem și noi! Avem drepturi și noi! La viata, la munca, la un trai decent. Ei cum își permit sa ignore legile, sa găsească fel și fel de subterfugii pentru a nu aplica niște legi pe care tot ei, idioții, le au dat!?!?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută