Cine sunt polițiștii, eroi de sacrificiu

Eroii de sacrificiu nu sunt  doar acei polițiști din filmele de acțiune americane, ci sunt și colegii noștri polițiști care excelează în activitatea profesională în activitatea zilnică.

Unul dintre aceștia este colegul nostru, Văsuț Felix, polițist criminalist în cadrul IPJ Satu Mare și președintele Filialei Europol Satu Mare. Acesta s-a evidențiat încă din școala de formare profesională, Septimiu Mureșan Cluj-Napoca, când în anul 2010 a absolvit școala, profil criminalistic, cu media 9.93.

Rolul sau de polițist criminalist a fost covârșitor în elucidarea și rezolvarea celor mai dificile crime din județul Satu Mare. Una dintre acestea este crima de la Săcășeni, unde o bătrână de 95 ani a fost violată și ucisă de  un minor de 17 ani. Urmare a probelor prelevate de către Felix, autorul crimei a fost identificat și prins. A urmat triplă crimă de la Apa, de anul trecut din luna noiembrie, crimă larg mediatizată în mass-media. Și de data aceasta, rolul lui Felix a fost incomensurabil, probele prelevate de acesta au ajutat la identificarea criminalului și condamnarea la închisoare pe viață. Acestea sunt doar câteva dintre cazurile pe care colegul nostru le-a rezolvat.

Acesta a primit luna această din partea inspectorului șef al IPJ Satu Mare,  o diplomă de merit cu titlul “Polițistul lunii”pentru realizările profesionale deosebite din luna iulie, anul curent.

Cu siguranță, mulți vor spune că, de fapt, acestea erau obligațiile sale de serviciu și că nu e nimic ieșit din comun. Noi afirmăm cu tărie, că meseria de polițist este una de vocație și orice polițist care se evidențiază prin rezultate deosebite  și care dă dovadă de  tenacitate, trebuie să fie recompensat.

Deși există baza legală pentru recompensarea polițiștilor, semestrial sunt alocate salarii pentru misiuni speciale și lucrări de excepție, salarii care pe bună dreptate ar trebui să ajungă la polițiștii merituoși, însă, din nefericire, acestea ajung fie  la secretarele și șoferii  inspectorilor șefi , fie la  șefii  de birouri sau de  servicii, aleși pe criterii neortodoxe. La nivelul întregii structurii a Ministerului Afacerilor Interne, există sute de polițiști  cu merite deosebite și care primesc doar niște simple felicitări sau o diplomă pe o coală A4. Nu e deloc târziu că managerii din poliția română să conștientizeze  faptul că polițiștii cu rezultate remarcabile trebuie să primească recompense pe măsura realizărilor .

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cine sunt polițiștii, eroi de sacrificiu

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută