Polițist la datorie, lovit și umplut de sânge

Cazurile în care polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu sunt loviți,  bătuți  și  scuipați se înmulțesc pe zi ce trece, iar Ministerul Afacerilor Interne privește nepăsător cum colegii noștri sunt victime ale unor oameni certați cu legea.

În seară aceasta, un echipaj din cadrul Serviciului  Rutier al IPJ Dolj, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat un semnal de oprire asupra unui șofer din Craiova,  care conducea pe DN 65F – Centură de Nord, un autoturism marca Fiat și care efectuase o depășire neregulamentară. Conducătorul autoturismului  nu a oprit la semnal, motiv pentru care, colegii noștri au pornit în urmărirea acestuia  cu semnalele în funcțiune și au reușit blocarea acestuia  pe o alee laterală. În momentul în care încercau să-l imobilizeze, șoferul l-a lovit în frunte cu telefonul mobil pe colegul nostru, Bitica Cristian și a reușit să fugă. Agentul de poliție a procedat la urmărirea acestuia, moment în care,  l-a somat verbal și după care  a executat 5 focuri de armă în plan vertical fără a reuși prinderea acestuia.
Cazul a fost preluat de procurorul de serviciu  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru continuarea  cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de ultraj.
Ministrul Carmen Dan se chinuie de mai bine de un an de zile să vină în sprijinul polițiștilor prin adoptarea pachetului legislativ de întărire a autorității polițistului, însă doar se chinuie și atât, fără a veni cu o schimbare în sprijinul acestora. Oare câți polițiști trebuie să mai moară pentru a se conștientiza necesitatea acestei schimbări?
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Polițist la datorie, lovit și umplut de sânge

Distribuie

10 răspunsuri

  1. Dumnezeule mare! Faceti ceva, s-au inmultit infractorii nu au frica de nimic. Pentru ei oamenii legii nu reprezinta nimic. Dati autoritate oamenilor legii sa-i opreasca!

  2. Se necesita schimbarea de urgenta a regimului politic. Nici inainte nu erau politistii prea respectati dar cu legile astea noi, cu infractorii care ne conduc, ne putem astepta ca sefiile politiei si jandarmeriei sa fie preluate curand de sefii unor clanuri mafiote. Doar suntem in Romania, nu? Doamne fereste.

  3. Autoritatea politieneasca nu poate sa fie sustinuta decat de un pachet legislativ puternic. Oamenii care sunt sub arme sa se simta protejati.

  4. Politia trebuie sa aiba rolul ei. Nu sunt deacord cu politistii care fac abuzuri…..dar nici asa, sa vezi politisti loviti nu este ok. La urma urmelor trebuie respectati deoarece ei incearca sa asigure linistea si sa ne scape de infractori. Nu e ok ce se intampla cu vatamarile astea ce cresc ca numar in tara noastra.

  5. Nu avem salarii, nu avem mijloace din dotare, nu avem autoritate, nu avem sprijin, nu avem nimic ce ne poate motiva. Avem însă promisiuni, avem șefime, avem peste tot în jur infractori care abia așteaptă momentul oportun să ne prindă cu garda jos. Ar trebui să moară jumătate din sistem ca cineva să ia atitudine pentru că, din câte văd eu, doamna Dan nu se implica suficient în acest minister.

  6. Subscriu la o parte din comentariile de mai sus. Sunt mai mulți “vinovați”: Începem cu legislație, cu toate că sunt legi, dar nu se aplică. Sistemul judiciar cu tot ce înseamnă el. Unii intră nevinovați la pușcărie, alții ies basma curată de pe ușile instanțelor. Media, care a dus la decăderea autorității polițiștilor. Și nu în ultimul rând, polițiștii. Aici nu aduc în discuții dotarea. Pentru că, de exemplu, și înainte de 2000 infractorii aveau mașini puternice, iar poliția Dacia 1310. O mare parte din polițiștii din ziua de azi sunt slab și foarte slab pregătiți și nu aplică legea. Legea e făcută pentru toată lumea, nu doar pentru cei cu obraz și respect, iar pe “șmecheri și golani” îi iertam, că nu vrem sa ne punem rău.

  7. …ok, l-a lovit…a fugit…l-a urmărit, l-a somat…focuri de avertisment… Dar continuarea? După somație urmează uz de armă împotriva celui care nu se supune. Se va trage pe cât posibil la picioare… Hai să fim puțin mai fermi și să facem lucrurile complet. Degeaba ne plângem… Dacă vrem sa fiarbă apa…trebuie să o încălzim la 100°C… 99°… nu sunt suficiente…

    1. Conform ultimelor Hotarari CEDO, fortele de ordine nu sunt indreptatite sa faca uz de arma daca nu se afla intr-o situatia vadita de pericol. In aceste conditii exista o temere si din partea politistilor sa nu se intoarca impotriva lor astfel de situatii.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută