După pătrunjel, urmează peștișorul de aur

Faptele reprobabile ale polițiștilor au fost întotdeauna scoase în evidențăde organizația noastră, însă de data aceasta nu este vorba de colegii noștri, ci de polițiștii locali, care prin uniforma purtată, mașinile și echipamentul folosit, sunt confundați de cele mai multe ori cu  poliția română.

Evenimentele larg mediatizate din ultimele zile au atras oprobriu, fapt pentru care ne dezicem de modul de comportare și acționare din partea polițiștilor locali din cadrul Primăriei Sectorului 3, care au încătușat și lovit niște copii aflați la pescuit pe lacul din cadrul parcului IOR, cel mai probabil peștele prins de acerștia fiind pentru asigurarea existenței. Satisfacția și împlinirea  care se citea pe chipurile polițiștilor locali din video-ul apărut in spațiul public, cum  că au ”prins” câțiva minori la pescuit, era  ca și cum ar fi prins pe unii dintre cei mai temuți infractori din România și o dată cu prinderea acestora au capturat și ”peștisorul de aur”.

În intervențiile telefonice în cadrul rubricii ”Știri” a postului de televiziune Digi 24, atât liderul organizației noastre din Sectorul 3, Cătălin Mișa, cât și președintele organizației, Cosmin Andreica, au scos în evidența faptul că lipsa de pregătire profesională a acestora a dus la modul de acționare cu iz penal. Este evident faptul că nu putem îmbrăca pe oricine în haine de polițist si să-l trimitem în stradă să aplice legea. Noi nu ne îndoim nicio clipă de rolul și de atribuțiile de gardieni publici pe care l-au avut aceștia până acum  cu ceva timp în urmă, dar până la a fi polițist în sensul bun al cuvântului, vor trece foarte mulți ani.

Însă ceea ce a creat confuzie atât pentru mass-media, cât și pentru opinia publică, a fost asemănarea între uniforma poliției locale cu cea a poliției române, uniformă aproape identică, lucru ce induce în eroare și creează un deserviciu pentru polițiștii din cadrul MAI.

E absolut necesară  o regândire a conceptului de poliție locală, începand cu denumirea  și terminând cu  pregătirea si schimbarea uniformei acestora. Nu mai spunem de salariile acestora care sunt  cu mult peste salariul unui polițist din cadrul MAI, deși atribuțiile, riscurile si rolul celor din urmă este incomensurabil cu cel al polițiștilor locali.

Și pentru că sunt norocoșii capturării peștișorului de aur,  ne punem speranța că acesta le va îndeplini dorințele și asemenea evenimente nu vor mai avea loc, iar imaginea Poliției Romăne nu va mai avea de suferit ca urmare a copierii elementelor specifice acesteia.

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: După pătrunjel, urmează peștișorul de aur

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Calul moare de drum lung ………………..puteti continua d-nule lider,,, parca iar se fac angajari din sursa externa?Pai ce faci mai nene ma?mai radem de locali:)))))))))))))))si noi angajam din sursa externa apoi vorbim pe la posturile tv de pregatire:))))))Dom* sef de sindicat ,pai daca sunt salariile asa mari la primarie ,hai sa ne transferam la locala ca tot nepregatiti ca ei suntem cu 3 luni de scoala ,dar ne umflam si noi pe la tv.Cate fetite angajam in tura asta?

  2. Jhon, sigur esti local….cel putin ca gandire…chiar daca la politie se angajeaza din sursa externa, cu trei luni scoala, acel politist este ,,dat sub tutela,, unui politist cu experienta…la fiecare intrare in ,,tura,,, se face cu adevarat instrucaj, nu ca la locali…pregatirea profesionala, se face in permanenta…nu cum este la locali…etc…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută