Chiria transformată în rată la bancă, amânată

Ieri, în cadrul ședinței din plenul Senatului, s-a decis retrimiterea pentru raport suplimentar la comisiile pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, cât  și cea pentru administrație publică și organizarea teritoriului a proiectului legislativ privind transformarea chiriei în rată la bancă pentru polițiști și militari.

Deși proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților încă din data de 20 martie 2018, iar reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne asigurau polițiștii că proiectul se află în ultima fază de adoptare, ei bine, se pare că polițiștii nu sunt o prioritate pentru aleșii parlamentari, aceștia urmând să vină cu un raport suplimentar abia în toamnă, după vacanța  parlamentară când vor avea  mințile odihnite.

Acest lucru este total din defavoarea polițiștilor care nu vor putea să beneficieze de acest drept mai devreme de data de 01 ianuarie 2019. Deși proiectul legislativ a fost inițiat încă din luna iunie 2017, acesta va avea o  finalitate la  mai bine de un an și jumătate. Accesând site-ul alăturat puteți vedea parcursul legislativ al inițiativei https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L171&an_cls=2018 .

Chiar dacă proiectul legislativ menține o serie de inechități în sensul în care polițiștii vor primi diferențiat plata ratei la banca, totuși adoptarea acestuia ajută la crearea unei stabilități în rândul personalului MAI, însă tergiversarea adoptării acestuia nu face decât să creeze nemulțumiri  și dezamăgiri pentru polițiști. Vă ținem la curent în continuare cu parcursul legislativ al acestui proiect și ne punem speranța că aleșii conducători vor conștientiza importanța polițiștilor în societate.

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Chiria transformată în rată la bancă, amânată

Distribuie

Un răspuns

  1. E o vrajeala cu asta… Nu intereseaza pe nimeni binele politistilor!!! E datoria noastra, a sindicatelor sa lupte pt. asta!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută