Ce se va întâmpla cu pensiile speciale în 2017

Tot mai multe zvonuri încep să apară referitoare la o posibilă modificarea legislativă a reglementărilor privind pensiile speciale. Mai mult, se pare că deja au fost luate primele măsuri în acest sens prin „înghețarea” calculării pensiilor.

Inclusiv Lia Olguța Vasilescu, ministru muncii, a declarat în cadrul unei emisiuni tv că actualul Guvern dorește să intervină pe pensiile speciale. „Vom îngheța toate pensiile speciale. Ei, de regulă, pe pensiile speciale ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta înseamnă un salariu de 2.000 lei, la care adăugăm sporuri de până la 1.000 de lei, ies cu pensia de 3.000 — 3500 de lei, și vorbesc la nivel minim. Sunt pensii care ajung și la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 de lei. Pensiile speciale, deocamdată, sunt înghețate până când vom intra în întreg sistemul de pensii. Noi vrem ca imediat după ce ieșim din Legea salarizării să ne concentrăm pe pensii”, a spus ministrul, despre pensiile speciale.
 

Totuși, este important de precizat faptul că nicio pensie nu va scădea iar modificările probabil vor viza modul de calcul pe viitor al pensiilor speciale: ”Ideea e să stea liniștiți, că nu vrem să scădem nicio pensie în România. Dar vrem să corectăm cu foarte mare atenție sistemul, pentru că, dacă mai mergem în haosul acesta, unii vor fi asistați social, iar alții vor fi cu niște pensii care vor fi mai mult decât îndestulătoare pentru România“, a precizat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

La acest moment, toate zvonurile legale de modificarea legislației incidente sunt pure speculații și nu au niciun fond solid. Însă va trebui să manifestăm maximă atenție pentru a interveni dacă propunerile vor avea ca efect lipsirea de esența a ceea ce ar trebui să însemne pensiile speciale pentru condițiile de muncă pe care le au polițiștii. Este adevărat că există situații izolate în care ofițeri cu funcții de conducere și-au umflat efectiv veniturile pe ultimele 6 luni (salariu de lucrări de excepție de 50%, spor 75% pentru SDSL etc.) însă nu putem accepta ca din cauza acestor cazuri să aibă de suferit toți polițiștii.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ce se va întâmpla cu pensiile speciale în 2017

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Da, pensiile speciale a precizat ca vor fi inghetate iar dupa ce va intra in vigoare legea salarizarii va intra in sistemul de pensii dar fara a face vreo referire la pensiile speciale.
    Din cate am inteles, se vor recalcula pensiile de stat datorita faptului ca va creste venitul minim garantat si se va suprapune cu pensiile foarte mici ceea ce nu este echitabil fata de cei care au cotribuit la sistemul de pensii. De asemeneaa precizat ca se vor plafona pensiile ,,nesimtite,,

  2. Cred ce este un joc de cuvinte…o mare pacaleala..vor modifica legea pensiilor militare inainte de cea a salarizarii..prin oug..

  3. Mai lasa.ne tanti!!!! Nu esti in stare sa maresti pensiile mici si preferi sa le tai pe cele mari?Pai asa nici eu nu sunt de acord ca cei care n-au muncit in viata lor sa nu ia cei 640 lei ajutor social. Eu cred ca cine nu a muncit la tinerete sa nu manance la batranete. Dumneata incurajezi nemunca iar celor care au muncit si invatat o viata intreaga vrei sa le tai drepturile? In ce tara traim? Ii indopi pe puturosi si celor care merita ,le tai drepturile? Huuuooooo, mincinosilor nenorociti!!!!!

  4. si ce “lupta”acerba duc sindicatele pt drepturile pensionarilor!!! la psd legea se aplica dupa cum au unii interese,iar liderii de sindicat se fac ca nu vad.De ce oare?!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută