Ce achiziții mai face Poliția Română

Așa cum v-am transmis în comunicatele precedente, stăm cu ochii pe tot ceea ce mișcă Direcția Logistică din IGPR în materie de achiziții noi. Putem spune că observăm o creștere galopantă a acordurilor cadru și/sau a contractelor subsecvente ce au fost semnate în ultimele 30 de zile, motiv pentru care vă putem prezenta următoarele elemente de noutate:

1. La capitolul ,,noua uniformă”, au fost semnate contracte subsecvente de furnizare pentru:
– 3.753 perechi ghete intervenție iarnă
– 3.753 pantofi intervenție iarnă
– 3.757 ghete intervenție vară
– 3.757 pantofi intervenție vară
– 3.792 șepcuțe uniformă serviciu
– 3.266 costume ceremonialuri
– 3.765 caschete impermeabile
– 3.561 cămăși bluză
– 3.753 costume intervenție
– 3.753 scurte de serviciu

2. La capitolul ,,accesorii dotare”, a fost semnat acordul cadru cu cei de la ROTMAN INDUSTRIES pentru 15.000 de bastoane telescopice. Un acord cadru estimat de IGPR la o valoare de 3.600.000 de lei (aprox. 735.000 euro) a fost încheiat pentru 3.225.000 de lei (aprox. 658.000 euro), ceea ce rezultă într-un preț unitar de 215 lei/baston. Vom reveni cu amănunte la momentul contractării primelor complete.

3. La capitolul ,,auto”, vă putem spune că a fost semnat acordul cadru pentru 270 autovehicule BMW, tipul 320 ix, la un preț unitar de 36.000 eur/buc. Și aici vom reveni cu amănunte la momentul semnării primului contract subsecvent pentru a vă furniza toate informațiile necesare.

4. La capitolul ,,noutati”, a fost semnat acordul cadru cu Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații pentru implementarea sistemului SIME. Valoarea estimată inițial a fost de 202.500.000 lei (aprox. 41,3 milioane euro), iar acordul cadru s-a semnat pentru o valoare de 165.782.991 lei (aprox. 33,2 milioane euro). Pe partea SIME sunt foarte multe lucruri de discutat, noi salutăm contractarea resurselor tehnice, dar așteptăm să vedem și contractarea resursei umane care se va afla în spatele acestui sistem. Iar asta pentru că salariile din Poliție sunt derizorii, MAI-ul nu mișcă vreun deget în acest sens pentru a trage semnale de alarmă în coaliția de Guvernare, motiv pentru care niciun IT-ist nu bate la ușa instituției pentru angajare, iar cei existenți caută să plece în sistemul privat unde munca lor este apreciată și plătită la adevarata valoare.

În concluzie, luna septembrie ne aduce multe noutăți pe linie de achiziții, în schimb nu putem să nu observăm faptul că achiziția noii uniforme, chiar dacă se face exclusiv pentru promoția școlilor de agenți ce va finaliza cursurile în luna octombrie și pentru cei ce vor fi incadrați din sursă externă la sfârșitul acestui an, este în continuare incompletă. Și da, încă mai sunt multe loturi în procedură de licitație, iar așa cum estimam în luna mai, în acest moment vă putem spune cu siguranță că niciun politist (cu mici excepții de marketing) nu va putea spune că la 31.12.2022 va avea uniforma completă.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ce achiziții mai face Poliția Română

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută