A fost pus în transparență decizională proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne. Modificările aduse au ca scop reevaluarea unor norme procedurale specifice organizării și desfășurării concursurilor de admitere în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și celor organizate în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante de execuție, astfel:
- se modifică traseul practic-aplicativ, fiind reevaluați parametrii de la două obstacole, respectiv: – la obstacolul deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, înălțimea stativului pe care se depozitează greutățile a fost modificată de la 1,90 metri la 2,15 metri (măsurată de la sol), respectiv de la 1,60 metri la 1.85 metri (măsurată de la nivelul superior al băncii). La obstacolul Detenta pe verticală, înălțimea la care este suspendată mingea a fost modificată de la 2,55 metri la 2,65 metri. Totodată, baremul minim a fost modificat de la 3’20” la 3’10”, precum și intervalele de timpi corespunzătoare notelor – de la 3 secunde la 2 secunde;
- se reevaluează procedura de verificare a comportamentului candidaților la concursurile de admitere la instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de ocupare a posturilor vacante de execuție. În prezent, verificările de specialitate cu privire la persoana candidatului se realizează prin intermediul structurilor de specialitate ale Poliției Române, precum și prin intermediul Serviciului Român de Informații. Rezultatele comunicate sunt valorificate de compartimentele de resurse umane în nota de cunoaștere. Pentru eficientizarea și simplificarea procedurii de verificare, s-a identificat ca soluție realizarea de către Direcția Generală de Protecție Internă a verificărilor de specialitate și emiterea unui aviz în consecință. Activitatea de verificare se va finaliza prin întocmirea notei de cunoaștere de către compartimentele de resurse umane, inclusiv prin efectuarea de verificări la structurile de specialitate ale Poliției Române, aspect nemodificat față de procedura în vigoare;
- secretarului de concurs va avea obligația de a informa organizațiile sindicale reprezentative cu privire la organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a postului vacant;
- candidatul declarat admis va avea obligația de a depune documentele care certifică îndeplinirea condiției de aptitudine medicală, la compartimentul cu sarcini de recrutare în maximum 45 de zile de la afișarea/postarea tabelului cu rezultatele finale. Termenul de 45 de zile se aplică și în situația în care oferta de ocupare a postului s-a făcut candidatului clasat pe următorul loc;
Dacă aveți observații pe modificările propuse sau dacă aveți alte sugestii referitoare la îmbunătățirea procedurii privind admiterea în unitățile de învățământ, vă rugăm să ni le trimiteți pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com sau direct pe pagina de facebook Sindicat EUROPOL.
VEZI AICI PROIECTUL DE ORDIN DE MINISTRU
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului EUROPOL
25 de răspunsuri
Nu dorim asta!!!
Daca traseul valorează 50%din medie, e posibil sa intre prosti care iau 10 la traseu(stau bine la sport) și 5 la scris( analfabeți), cu o medie de 7,50
In concluzie o mare porcărie…
Eu zic că proba sportivă trebuie sa rămână proba eliminatorie, nu sa influențeze nota de admitere .
Ar trebui ca notele sa fie pe categorie de vârstă.
Programul de master profesional ar fi bine sa fie cu frecventa redusa, sa nu fie nevoie de suspendare și de o noua repartiție.
Dacă eu la 43 de ani am scos 2minute și 55 de secunde ,înseamnă că pentru un tânăr de 19 sau 20 de ani sunt floare la ureche
Disciplina ca materie ,sport ar trebui să fie opțională pentru cei ce doresc să-și mărească nota la testul grilă. Nu să fie eliminatorie pentru nimeni doar pentru cei ce doresc note mai mari ,atunci ar fi o departajare la vedere fără să mai fie speculații.
Corect. Iar daca fugi după un hot și nu poți să l prinzi, îl rogi frumos sa se predea că tu ai avut proba sportivă obtionala!
Proba sportivă a fost și trebuie să rămână eliminatorie !!!
Bună.Nota lasport ar trebui sa fie de 30% acuma la academia de pol au fost mulți are au i trat la drept cu 10 la sport și 5 la s ris e corect?
învață tu mai întâi să scri corect și după vorbești de alții:)))))
Mai bine tăceai.
Ai scris ca un agramat, de asemenea.
Bună ziua! Din punctul meu de vedere cred că la traseul aplicativ trebuia să rămână neschimbat! Poate un 10 sec în plus, deoarece sunt candidați, foarte bine pregătiți teoretic, sunt profesioniști dar nu reușesc să scoată timpul! Eu am căzut de două ori cu 7 sec peste! Vă mulțumesc!
Nu cred ca este o solutie buna cu modificare acestor obstacole.Nu sunt de acord cu saritura la obstacolul suspendat la 2,65 metri si cu reducerea timpului la 3’10”
Aceste modificarii elimina pe toti cei care sunt putin mai scunzi!😡😡😡😡
Pai asta e si ideea…sortarea celor scunzi si a fetelor.
De când intrăîn vigoare noile modificări ? . Mulțumesc !
Când se renunta la regula privind tatuajele?
A început MAI sa schimbe regulile precum cei de învățământ probele de la bac.
Facilitati transferul pentru cadre militare din MApN către MAI și veți avea succes garantat!cunosc mulți care doresc sa treacă la MAI,mai ales din categoria SGP..!
Piedica privind tatuajul mi se pare o mare nedreptate. Când dai examenul și dacă ai un mic tatuaj ești respins, dar după ce intri în sistem poți să-ți faci o grămadă de tatuaje. Chiar mi se pare o nedreptate. Vă mulțumesc.
Trezitiva o data pentru totdeauna : nu se mai poate ca pregatirea fizica de specialitate sa fie asigurata de incadrarea cu profesori de educatie fizica . Toti vecinii nostri au instructori , ofiteri si subofiteri care au experienta proprie in interventiile graduale de ordine publica sau circulatie.Profesorul de educatie fizica , reprezinta culmea pedagogiei: sa te faci ca pregatesti viitori politisti ,cand tu habar nu ai de nimic. Mai mult decat atat , in cadrul conducerii MAI , cei care ar trebui sa faca aceste normative sunt fosti sportivi de la Dinamo , care nu au nimic de a face cu politia. In anul 2001, am avut aprobarea de la ministrul Rus Ioan sa schimb sistemul : am luat 100 de centuri negre, cadre ale MAI si am facut 4 stagii de pregatire de cate o saptamana alaturi de politistii din Ungaria .Cand a fost totul gata sa-i puna in functii s-a schimbat ministrul . Acesta este modelul care trebuie urmat : numai pisica poate invata pisoii sa prinda soareci. Va urez succes, caci eu personal am obosit sa vad atata incompetenta. Prof. Cms. Sef Bocanescu Mihai.
Când intră în vigoare noile modificări?
Ideea de baza pare a fi sa elimine fetele. Din ce am auzit multi Sefi se plang cand primesc fete deorece e mai greu ca o fata de 50kile sa incatuseze un infractor de 120kg si mai mult incurca pe ceilalti
Bună ziua! Peste cateva zile implinesc varsta de 48 ani. Am vreo șansă să mă pot inscrie la școala de subofițeri? Mulțumesc !
Dacă au aprobat modificarea traseului, când vor fi următoarele concursuri din sursa externă? Mă interesează pentru politia de frontieră.
Sunt de acord ca proba sportiva sa fie eliminatorie, nu sa ajute la media de admitere in unitatile de invatamant ale MAI. Va asigur ca dupa teminarea scolilor niciun tanar cadet nu va mai indeplini baremurile, iar in seviciul de zi cu zi sunt putine situatii cand alergi dupa infractor. Personal, consider ca un bun politist, este cel bine pregatit profesional si cu o buna conditie fizica pe care sa si-o mentina pe parcursul carierei.
Buna ziua! Din cauza deficitului de personal din structurile MAI propun la obstacolul nr. 11 cu detenta pe verticala sa existe doua mingi suprapuse una la 2.55m si cealalta la 2.65m, cu penalizare la cea de 2.55m.