Au apărut primii fluturași de salariu.Cât va primi un agent de poliție

Săptămâna trecută am efectuat simulări pe creșterile salariale de care vor beneficia polițiștii luna aceasta la salariu. Deși SIMULĂRILE efectuate au fost corecte și adevărate, foarte mulți polițiști au fost sceptici de aceste măriri salariale, având în vedere că pănă acum au beneficiat doar de sume derizorii cuprinse între 50 si 150 lei.

Au apărut și primii fluturași de salariu, astfel că în exemplul pe care îl vom da pentru un agent de poliție încadrat pe funcția de agent 1 și cu gradația 7, creșterea salariului de funcție a fost de 665 lei valoare brută, iar după scăderea contribuțiilor și a impozitului, acesta va rămâne  cu o mărire netă de 389 lei.

Sumele  nete pe care le vor primi agenții de poliție  în plus la salariu de funcție sunt între 300 si 450 lei, iar la ofițerii de poliție între 400 și 700 lei

Menționăm că pentru polițiștii operativi care efectuează ore SDSL, restul primit pe card va fi mai mare, ținând cont că raportarea acestei majorări se va face la noul salariu de funcție. Astfel, o oră SDSL raportată la noul salariu de funcție va fi cu 2 – 3.5 lei mai mult față de luna precedentă. Spre exemplu, la un număr de 50 ore weekend, se va primi în plus o sumă brută cuprinsă 100-175 lei, funcție de nr. de ore și de valoarea salariului de funcție.

De asemenea, pentru colegii care vor compara ” REST PE CARD PRIMIT”, față de luna trecută, trebuie să ia în considerare că norma de hrană de luna aceasta va fi mai mică cu 96 lei deoarece se acordă pe luna în curs, iar luna februarie are  doar 28 zile , față de 31 cât a avut luna ianuarie sau  cât va avea luna martie.

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Au apărut primii fluturași de salariu.Cât va primi un agent de poliție

Distribuie

30 de răspunsuri

 1. 1. Dar norma de hrana cand va fi actualizata la valoarea reala a alimentelor prevazute in normativ? Adica se ia normativul de hranire (Norma2!!? conform OMAI) si se face un total pe luna cu ce alimente ar trebui (echivalate in calorii), si sa se calculeze totalul cu media preturilor din comert! Adunat in nici un caz nu va da valoarea de acum! Va fi cu cel putin 40% mai mare! Ca domnii de la guvernare nu vor sa o actualizeze si calculeaza “dupa un cos” de consum fantasmagoric ar trebui sa faca din asta o tinta de lupta sindicala!!!!
  2. Cand si cat timp mai trebuie sa suportam discriminarea fata de alte categorii de bugetari? Cand aveti de gand sa faceti ceva la modul serios?

  1. Norma de hrană a fost plafonata anual incepand cu 2015 prin acte normative. Este următorul obiectiv pe care trebuie sa il avem in prim plan pe zona de “salarizare”. Cat priveste discriminarile fata de celelalte categorii, deocamdată trebuie sa le rezolvăm pe cele din interiorul sistemului nostru.

   1. Buna seara.
    Mai sunt sporuri introduse în salariul de funcție? Daca da, de ce acestea nu se aplica LA salariul de funcție (adică să se meargă până la maximul plafonului)? Pentru că singurul spor cert in afara lui este cel de condiții grele și toxicitate (care oricum procentual e foarte mic).
    De ce nu luptați sa se scoată plafonarea, sunt multe funcții din alte categorii bugetare ce au sporuri de peste 50%?
    Asta pentru a se mări salariul net și implicit suma la care se calculează pensiile, plus că mulți polițiști ce muncesc la 8 ore nu apucă sporurile de sdsl sau ore de noapte.

 2. Acolo va uitati? Ciudat…. mergeti la rest de plata…. Din acea marire astonomica ar trebui sa scadeti 45%… Pentru cine nu stie: IMPOZIT, CAS,CASS,etc… Eu astept sa vad suma intrata pe card … La noi fluturasii ajung la 20 zile dupa salariu…

  1. Sunteti intr-o eroare. Norma de hrana este de 32 de lei pentru intreg personalul sectorului de aparare. Diferenta de 2 lei este reprezentata de norma 12b.

  1. Poate ne si indicati actul normativ prin care s-a marti norma de hrana la MAPN de la 32 la 34 de lei si asa clarificam mai repede daca e fake news sau realitate.

   1. Fraților, voi ar trebui sa va interesați daca a crescut sau nu. Voi aveți “datoria” de a va lupta pt membrii dvs. Daca ne luați cu chestii din astea e ca la treaba aia cu prezumția de nevinovăție. Și va zic sigur că a crescut.

    1. Noi suntan politisti si avem pretentia de a ne asuma reprezentarea cuvintelor. In consecinta, cand cineva afirma un lucru, trebuie sa faca si dovada celor sustinute. Noi va spunem, in cunostinta de cauza, ca norm de hrana este de 32 de lei. Orice alta suma peste aceasta valoare este reprezentata de alte norme de hrana in functie de conditiile in care s-a aflat.

 3. Auzi, “permanenta este ilegala, spuneti-ne unde se face sa intervenim punctual”………., baaaaaaaaaaiiiiii, voi chiar nu aveti rusine si bun simț, unde trăiți, la toate inspectoratele se face permanenta bai lupilor paznici la stână……

  1. Poate că dacă nu scrie in capul tabelului in clar permanenta, nu e…., mai știi?
   Nu face nimeni permanenta: SIC (BIC), criminaliști,…etc, chiar și la SCI (unde normal că nu s-a dat niciodată spor), nu înțeleg de ce mai aduceți subiectul în discuție…

 4. Daca e de raspuns punctual, vechimea se calculeaza de luna aceasta dupa “progresia geometrica”? Si daca da, care este formula concreta de calcul?
  Cat este gradatia pentru un agent principal cu vechime de 9/10 ani pe functie de agent principal?

  1. Transmiteti-ne fluturasul de salariu din decembrie si ianuarie sa putem analiza concret. In multe situatii salariile au fost calculate gresit de structurile financiare.

 5. Buna, sunt curios si eu daca suma asta primita acum, o vom primi pana in 2022 anual ori va tot scadea fiind mai mica diferenta, gen 25% din 75% primiti.

 6. Sunt pe funcție de Ag principal si gradație 7 si am o mărire de 645, nu s-a aplicat si pt SD/SL, la dgpmb

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută