Norma de hrană mărită pentru polițiști începând cu 01 ianuarie 2019

Confirmăm zvonurile din aceste zile cu privire la plata nomei de hrană la valoarea actualizată stabilită în luna iunie 2018, în cuantum de 34 de lei. Această actualizare produce efecte începând cu data de 01.01.2019 ca urmare a prevederilor art. 37 alin. 2 din OUG 114/2018 care, spre deosebire de celelalte prevederi, conține sintagma nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018”.

Art. 37 (2)În perioada 2019-2021, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.

În acest sens, organizația noastră a făcut o solicitare pentru ca plata acestor restanțe să se realizeze în cel mai scurt timp, fiind vorba despre o sumă de 118 lei/polițist pentru luna ianuarie și februarie. Reamintim demersurile  organizației noastre împreună cu alte sindicate din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afiliate Federației PUBLISIND, prin care am presat constant asupra acestei chestiuni.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Norma de hrană mărită pentru polițiști începând cu 01 ianuarie 2019

Distribuie

3 răspunsuri

    1. MAI-ul s-a eschivat de lipsa unui „aviz” al celor de la Ministerul Finantelor Publice. In final vom reusi sa ii determinam sa acorde marirea prevazuta de lege.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută