Agenții de poliție admiși la masterul profesional vor fi salarizați

Cu toții cunoașteți obstacolele pe care le-au întâmpinat colegii noștri, agenți de poliție, care au fost admiși la programul de masterat profesional în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” așa cum vi le-am precizat în comunicatele anterioare.

Practic, inspectorii șefi le recomandau să demisioneze sau să-și suspende raporturile de serviciu în interes personal legitim, fără a fi salarizați, sub condiția perfidă a aprobării acestor demersuri chiar de către aceștia.

Le mulțumim pe această cale tuturor colegilor din țară care ne-au sesizat aceste anomalii și atitudini ale șefilor de unități specifice numai unor „stăpâni de sclavi”, sens în care, în ciuda tuturor obstacolelor întâmpinate am putut efectua o serie de demersuri pentru reglementarea acestor situații care efectiv vulnerabilizau statutul socio-profesional și care reprezenta un real impediment în cariera profesională a agenților de poliție.

Astăzi, 28.10.2022, prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I a Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, constatăm că toate demersurile noastre nu au rămas fără ecou, astfel că agenții de poliție care au promovat concursul de admitere la programul de master profesional destinat formării inițiale a ofițerilor de poliție, conform actului normativ, pot frecventa cursurile acestuia cu scoatere de la locul de muncă, situație în care li se acordă drepturile salariale prevăzute la art. 57 alin. (1) și (3) din Anexa nr. VI la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Pe scurt, agenții de poliție vor participa la cursuri fără a mai fi nevoie ca aceștia să demisioneze ori să se suspende, urmând a beneficia de plata salariului, însă fără sporuri, pe perioada în care urmează cursurile programului de masterat profesional, iar la absolvire vor primi gradul profesional în funcție de vechime așa cum este statuat la art. 21 alin. 5 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, astfel:

  • sub 5 ani – subinspector de poliție;
  • între 5 și 10 ani – inspector de poliție;
  • peste 10 ani – inspector principal de poliție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Agenții de poliție admiși la masterul profesional vor fi salarizați

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.