Avocatul Poporului confirmă mizeria și haosul din cadrul Academiei de Poliție

După cum v-am informat anterior, studenții Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au fost cazați pe perioada studiilor în condiții execrabile, care nu se găsesc nici măcar în penitenciarele din țară. Aceștia au fost nevoiți să stea înghesuiți într-o cameră, fără spații în care să-și poată realiza igiena personală, apa caldă lipsind cu desăvârșire și fără a avea la dispoziție toalete funcționale.

Constatând că la nivelul conducerii acestei instituții nu au existat reacții și nici măcar o deschidere față de dialogul social, am sesizat ISU București pentru a dispune măsuri de evaluare a riscului de incendiu și scenariile de securitate la incendiu în condițiile în care studenții erau cazați câte 16 sau 30 în dormitoare cu paturi supraetajate și cu posibilitate redusă de evacuare în cazul producerii unui incendiu.

De asemenea, am sesizat Direcția de Sănătate Publică București cu privire la igrasia, rugina, mucegaiul și grupurile sanitare insalubre, condiții care au condus la apariția rozătoarelor.  Cât privește reacția MAI-ului, să nu credeți că reprezentanții acestei instituții au mișcat vreun deget. În stilul caracteristic ”au instruit” persoanele aflate în conducerea Academiei de poliție să dezmintă informațiile prezentate în spațiul public, care nu au stat pe gânduri, iar cu o nerușinare ce poate depăși orice sferă a bunului simț au încercat să mintă comunicând că Sindicatul Europol nu a prezentat conform realității circumstanțele și contextul în care au fost filmate rozătoarele, mizeria și igrasia din spațiile de cazare.

Or, iată că însăși Avocatul Poporului, în urma sesizării organizației noastre, a efectuat verificări ale căror rezultate vin și confirmă efectiv că datele și imaginile pe care le-am prezentat în spațiul public sunt reale, respectiv că spațiul din incinta Academiei de Poliție destinat cazării studenților este impropriu, fiind supraaglomerat și neigienizat corespunzător.

Într-un stat cu principii sănătoase, cu pretenții de aderare la Schengen, pentru cei aflați în conducerea Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” demisia ar trebui să fie unica soluție care ar mai compensa din nerușinarea cu care au tratat problema spațiilor de cazare și igienizarea acestora, însă în România ”educată”, Lucian Bode conduce MAI-ul de pe bancheta din spate și are cuvinte de laudă la adresa unei comunități universitare ”performante” pe care o păstorește cu prisosință.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Avocatul Poporului confirmă mizeria și haosul din cadrul Academiei de Poliție

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Buna seara!Nu stiu ce saltele noi au gasit la pavilionul B ca mie imi intra arcurile in spate:))Si de mancare..Au gustat carnea dansii?Nu prea trebuie pupati in fund cei din Academie..

  2. Sunt de părere ca trebuiau întrebați și studenții cum trăiesc ei acolo, în mizerie,chiar asa e,sa nu ne nai ascundem după deget.Mâncare oribila ei o mănâncă nu bucătăresele ….Am băiatul acolo student deci știu ce afirm.Înca odată în aceasta tara,deși vrem s-o încercăm sa ne strigam neputinta,nu rezolvam nimic…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută