Achiziții de noi autospeciale de poliție. 11 licitații anulate!

După mult așteptatele anunțuri de achiziție a mai multor loturi de autospeciale de poliție, mai ales a celor care lipsesc din dotarea noastră de peste 15 ani, respectiv microbuzele de ordine publică folosite pentru conducerea grupurilor de persoane la sediu, avem parte de surprize neașteptate.

Într-unul din articolele precedente  am prezentat detaliile celei mai interesante achiziții pentru autospecialele de poliție din istoria recenta a Poliției Române. Din nefericire, la data de 22.06.2022 am constatat că din cele 16 loturi lansate în achiziție publică, 11 au fost ANULATE.

Loturile pentru motocicletele, laboratoarele criminalistice tip VAN, autospecialele pentru câini, autospecialele pentru rutieră, autospecialele pentru ordine publică, autoutilitarele, autospecialele pentru efective și intervenție și autospecialele pirotehnice s-au oprit încă din faza de depunere a ofertelor. Este evident că ne aflăm în fața unei situații de incompetență din partea IGPR pe tot ceea ce înseamnă redactarea caietului de sarcini. Specificațiile tehnice aberante și incapacitatea de a răspunde solicitărilor de lămurire din partea producătorilor de automobile a generat acest eșec.

În aceste condiții, au rămas în picioare loturile pentru laboratoarele criminalistice de tip pick-up, cele două loturi de autospeciale pentru misiuni speciale, inclusiv lotul „special” de 5 autoturisme de lux neinscripționate care corespund numărului de funcții din conducerea IGPR, microbuzele de 16+1 locuri și autobuzul de 44+1 locuri. Așteptăm publicarea declarației de participare pentru a vedea firmele care s-au înscris pentru aceste loturi și cu ce modele de autoturisme/autoutilitare.

Concluzia este una tragică. Chiar și atunci când avem buget, nu suntem în stare să stabilim ce vrem să cumpărăm și ce specificații tehnice trebuie să îndeplinească, și ajungem să ne chinuim în continuare din cauza incompetenței. Mai rău de atât se poate?!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Achiziții de noi autospeciale de poliție. 11 licitații anulate!

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.