755 de locuri pentru admiterea la Academia de Poliție

După o perioadă incertă cu privire la recrutarea candidaților pentru participarea la concursul de admitere organizat anul acesta la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în contextul înregistrării unui deficit istoric de personal, după o perioadă în care instituția a fost reorganizată, Ministerul Afacerilor Interne a emis Dispoziția cu nr. II/12741 din 23.06.2021 a Directorului General al DGMRU pentru organizarea și desfășurarea concursului.

În cele ce urmează vă vom face un scurt rezumat al etapelor de înscriere, recrutare, evaluare și susținere a examenelor de admitere în cadrul facultăților Academiei de Poliție pentru anul universitar 2021-2022.

TERMENE DEPUNERE ACTE:

 • Cererile-tip înscriere se depun în perioada 28.06 – 11.07.2021 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a unităților de recrutare.
 • Dosarul de recrutare cu documentele solicitate se depune până la data de 23.07.2021 la unitățile de recrutare.
 • Taxa de înscriere la concurs se achită în perioada 26 – 29.07.2021 (data operațiunii bancare).
 • Evaluarea psihologică se realizează până la data de 21.07.2021 potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuții de recrutare.
 • Tabelele candidaților la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” se transmit de către unitățile de recrutare până la data de 30.07.2021 în format electronic.
 • Tabelele nominale și dosarele de recrutare ale candidaților beneficiarilor externi –
  Administrația Națională a Penitenciarelor și Ministerul Apărării Naționale – se transmit la Academia
  de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 24.07.2021.

TERMENE SUSȚINERE PROBE:

 • Proba eliminatorie de evaluare a performanțelor fizice se susține în perioada 16 – 22.08.2021
 • Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în perioada 25 – 26.08.2021;
 • Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail admitere@academiadepoliție.ro  în perioada 28 – 29.08.2021 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”;
 • Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă în perioada 31.08 – 19.09.2021;
 • Afișarea rezultatelor finale ale admiterii sunt aduse la cunoștință candidaților pe site-ul oficial al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” la data de 22.09.2021;

Candidaţii declarați „admis” au obligaţia să depună, în vederea înmatriculării, la începerea anului universitar, diploma de bacalaureat, în original, la instituţia de învăţământ. Neprezentarea, în termenul stabilit, a diplomei, în original, din vina exclusivă a candidatului, conduce la neînmatricularea acestuia.

LOCURI DISPONIBILE:

 1. Facultatea de Poliție:
  • Ordine și Siguranță Publică – frecvență 430 locuri;
  • Ordine și siguranță Publică – frecvență redusă 50 locuri (37 IGPR, 7 IGPF și 6 IGJR);
  • Drept – frecvență 125 locuri;
  • Drept – învățământ la distanță 100 locuri cu taxă(personal MAI).
 2. Facultatea de Pompieri:
  • Instalații pentru construcții-pompieri – frecvență 50 locuri.

Mai jos puteți consulta domeniile de licență disponibile, programele de studii universitare, specialitatea, durata studiilor, precum și numărul de locuri repartizate fiecărei structuri subordonate MAI sau MAPN, în funcție de specificul acestora.

Le urăm mult succes candidaților la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din Ministerul Afacerilor Interne și ne punem speranța că aceasta va fi generația care va contribui la schimbarea mentalităților învechite din instituție.

DESCARCĂ AICI DISPOZIȚIA PRIVIND RECRUTAREA CANDIDAȚILOR PENTRU ANUL 2021!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: 755 de locuri pentru admiterea la Academia de Poliție

Distribuie

2 răspunsuri

 1. Buna ziua!se scot locuri pt Arhivistica?am inteles ca este ultimul an pt aceasta facultate.Multumesc anticipat!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută