Urmeaza BLOCAREA posturilor vacante din instituțiile publice. Sa fie primul semn al unei crize?!

După ce Parlamentul a acordat Guvernului încrederea și abilitarea de a emite ordonanțe, se pare că premierul are o temă de casă bine stabilită: limitarea costurilor cu salariile bugetarilor. Practic este vorba despre o pretinsă evaluare pe care o comisie interministerială o va realiza pe fiecare instituție publică, cu scopul de a „optimiza” resursa umană.

Însuși premierul e președintele acestei comisii care va funcționa la nivelul Guvernului și care va emite recomandări și indicații cu privire la numărul de posturi. Nu avem nimic împotriva acestei măsuri, pentru că este evident că structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt subdimensionate iar singurul lucru pe care ar putea să îl constate această comisie este că sunt prea puțini polițiști, însă avem temerea că acest obiectiv este doar un pretext pentru a reduce cheltuielile de personal după intrarea în vigoare a Legii 153/2017 de salarizarea a personalului plătit din fonduri publice prin blocarea posturilor vacante până la 31 decembrie 2017.

În acest moment, nu știm care vor fi efectele pe care le va produce această blocarea a posturilor în cadrul MAI însă suntem îngrijorați că planul de ocupare a posturilor vacante de agenți de poliție dar și cele de ofițeri de poliție să nu fie afectate. Să nu mai vorbim că în aceste zile promoțiile Școlilor de agenți de poliție dar și ai Academiei de Poliție trebuie încadrate. Nu vrem să credem că cineva mai are vreo intenție să își bată joc de acești absolvenți așa cum s-a întâmplat pe vremea ministrului „minus zero grade” Igaș, în condițiile în care 2 ani sau 4 ani, pe perioada școlarizării, acești elevi au trăit cu o soldă de aproximativ 100 lei/lună.

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a transmis ministrului Carmen Dan o solicitare cu privire această situație prin care îi cerem să intervină pentru ca măsurile dispuse pe linie de resurse umane din următoarele luni să nu aibă de suferit ca urmare a acestei Ordonanțe de Guvern.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Urmeaza BLOCAREA posturilor vacante din instituțiile publice. Sa fie primul semn al unei crize?!

Distribuie

0 răspunsuri

  1. Cosmin, am stat cu 45lei/luna solda (si asta data dupa 6-7 luni restqnta iunie-decembrie fara solda) promotia mai 2012 ce trebuia sa fim incadrati in 2011 ..

  2. Elevii de la SPAPF Avram Iancu ( din 150, vreo 115 efectueaza stagiul de pregatire in jud Caras Severin si Timis ) primesc 124 de lei solda lunara si 26 de lei pe zi norma de hrana…. deci e bataie de joc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută