Uniforma pentru aparatul central al MAI în linie dreaptă

Procesul de schimbare a uniformei polițiștilor evoluează încet, până în momentul de față doar Direcția Generală Logistică care stabilește pentru structurile din MAI, mai puțin pentru IGPR și IGPF, a venit cu o schiță a noului model de uniformă  în ceea ce privește costumul din stofă și pardesiul, cât și cu caracteristicele celorlalte elemente din compunerea acesteia.

Așa cum v-am precizat și în comunicatele anterioare  în elaborarea actului normativ privind stabilirea uniformei polițiștilor  s-a urmărit flexibilizarea articolelor din componența uniformelor care va trebui adaptată în funcție de evoluția progresului tehnologic privind materialele din care acestea trebuie create, precum și sancționarea societăților care vor încerca să comercializeze astfel de articole vestimentare în mod neautorizat sau sub standardele impuse.

 

Totodată menționăm faptul că  elementele de noutate ce vor intra în componența noilor uniforme de serviciu se regăsesc bereta, fesul, pantalonii de intervenție/tactici, bluza de intervenție/tactică, pantofi de intervenție vară/iarnă și costumul termic, acesta din urmă purtându-se pe timpul sezonului rece, pe sub articolele de echipament din compunerea uniformei. Vă ținem la curent cu evoluția procesului de modificare a uniformei, iar aceste modificări trebuie să fie o prioritate pentru inspectoratele generale.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Uniforma pentru aparatul central al MAI în linie dreaptă

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Intrebare către conducerea Europol:Ce părere aveți despre declarațiile ministrului nostru la postul b1 , referitoare la majorarea cu 1/4 a salariilor și majorarea soldei de grad începând cu luna martie!Aștept un comentariu!

 2. s-au terminat toate mișcările de protest, toate mitingurile?…alte familii ocupaționale se bucura de legea 153/2017 încă din 01.01.2018, trecand pe grila din 2022, adică maximum din ce prevedea legea…iar alte familii ocupaționale, au acceptat să li se dea in transe, timp de 4 ani….dar, surpriza, la mijlocul drumului nu mai sunt bani pt noi, adică pt fraieri…au mictionat pe noi cu boltă, an după an, ministru după ministru! Colac peste pupăză, acum in plină criza a facturilor gigantice, a inflației crescând luna de luna, noua ni se ia din venit inca 250 de lei lunar, norma de echipare…!
  Superb! Să fim sănătoși! Ne merităm soarta! O sa avem uniformă noua, dar nu o sa avem o chifla-n burtă! Doamne ajută!

 3. Eu am participat la toate protestele, iar alții s-au uitat la televizor.
  Am o întrebare: de ce un polițist la început de carieră are o indemnizație de chirie de circa 400 (patru sute) lei net/ lună, iar ministrul de interne are 4.000 (patru mii) lei net/lună?
  Ce poți să închiriezi cu 400 lei/lună? Nici în mediul rural nu prea mai găsești să închiriezi o locuință cu acești bani, poate doar o cameră.
  Ah, și încă o întrebare: de ce salariul polițiștilor de calculează pe baza veniturilor din decembrie 2009, la care se adaugă sporurile, iar salariul ministrului de interne se calculează pe baza salariului minim actual înmulțit cu coeficientul de funcție, la care se adaugă sporurile?

 4. Toți lucrătorii operativi trebuie să primească inclusiv pardesiu și alte articole vestimentare total inutile, sau se vor completa fișe dee chipament cu nevoile fiecăruia?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.