Sute de angajați MAI infectați cu COVID-19

Încă de la începutul pandemiei, Ministerul Afacerilor Interne a ținut ascuns numărul de angajați care sunt infectați cu noul coronavirus, deși majoritatea dintre polițiști au fost în linia întâi, iar riscul de infectare era iminent. Având în vedere solicitarea noastră trimisă instituției (VEZI AICI) cu privire la numărul de angajați infectați, în data de 28.04.2020,  MAI ne  prezintă următoarea situație:

  • numărul total de angajați din cadrul M.A.I. aflați în autoizolare/carantină este de 3.196;
  • numărul total de angajați M.A.I. spitalizați este de 161;
  • numărul total de angajați din cadrul M.A.I. care au ieșit din autoizolare/carantină este de 1.963;
  • numărul celor care au fost externați este de 64
  • numărul total de angajați din cadrul M.A.I. confirmați cu virusul COVID-19 este de 264;

Așa cum Ministerul Sănătății a făcut publică lista numerică cu cadrele medicale infectate cu COVID-19 pentru fiecare unitate spitalicească, era firesc ca și Ministerul Afacerilor Interne să procedeze în mod similar. De asemenea, așa cum pentru cadrele medicale din prima linie, prin ordonanță de urgență s-a acordat stimulent de risc, și angajații MAI aflați în prima linie trebuia să beneficieze în aceeași măsură de acest stimulent. Iar cifrele cu angajații MAI infectați/carantinați sau izolați arată în mod clar că riscurile la care sunt supuși aceștia în exercitarea atribuțiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaților MAI infectați cu SARS-CoV- 2 aflați în prima linie crește simțitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceștia le desfășoară, fie în stradă sau la frontierele țării.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Sute de angajați MAI infectați cu COVID-19

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Pai nu sustinea, sus si tare, o doamna psiholog din MAI ca jandarmii nu se pot imbolnavi? Ma gandesc acum ca ar fi buna o demisie sau demitere, asa ca pe viitor sa invete sa isi dea cu parerea in domeniul domniei sale!

  2. Buna seara! Daca nu ati aflat deja va aduc la cunostinta ca in cursul acestei zile Camera Deputatilor care este for decizional a votat ca de la 01.07.2020 inca o categorie de bugetari(fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM directori din Institutul de sanatate publica) sa beneficieze de majorarea prevazuta in 2022.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.